Endokrinläkaren ringde

I fredags hade jag en telefontid med min endokrinläkare. Jag ringde dit innan jul och fick prata med honom om att jag inte har mått så bra den senaste tiden (1-2 månaderna) och att jag känner att någonting inte är som det ska i kroppen. Jag känner inte igen mig själv helt enkelt. Men då under det samtalet kom vi i alla fall fram till att jag skulle få ta lite nya prover för att se om det kan vara någonting med hypofysen och hormonerna som har förändrats. Så precis före jul var jag och tog dem proverna, sen fick jag en ny telefontid med honom som i fredags.

Mina prover såg bra ut överlag förutom ett prov som var lågt. Det var tillväxthormonet som låg lågt och som han vill göra vidare undersökningar på. Jag ska bl.a. få göra ett belastningstest (vad nu det är för något!?). Vad jag förstod så är det ingenting som gör ont eller så, utan jag förstod det som att jag skulle få en spruta med någon medicin och sen tar man blodprov för att mäta något värde för att sedan få svar på hur pass lågt mitt tillväxthormon är. Så det skulle jag få göra rätt omgående. Sen efter det ska vi höras av igen när vi har fått svaret ifrån det.

Sen ska jag även få träffa en ögonläkare samt få göra en ny MR-röntgen på hjärnan för att se hur hypofysen ser ut, om den har förändrats någonting. För han kollade och det är ca 1,5 år sedan jag gjorde det sist, så det blir bra med en uppdatering på det med.

Ögonläkaren ska jag få komma till pga att vi började prata om min syn. Eller jag nämnde det för honom, för jag tycker att jag stundvis har börjat se konstigt på ena sidan. Det är inte hela tiden, men det kommer och går och ibland kan det gå någon dag i mellan jag ser suddigt och konstigt, så det är inte hela tiden. Men grejen är den för det har ingenting med min syn egentligen att göra eftersom jag nyligen har varit till optikern och fått synen kollad och justerad. För jag fick byta till nya glasögonen då pga att synen hade förändrats en del så jag behövde nya. Så det borde inte vara pga att jag har fått sämre syn eftersom dem är väldigt nya dem jag har. Sen sa även optikerna att allt annars såg bra ut under deras undersökning som dem gjorde.

Men då ville min endokinläkare att jag i alla fall skulle bli kollad av en ögonläkare på sjukhuset, eftersom man kan få förändringar med synen när man har problem med hypofysen. Det pga att den lilla tumören (godartad) som är där kan trycka på synnerven som ligger väldigt nära hypofysen. Det beror på hur stor den är och hur den sitter. Så det ville han att dem ska kolla så det inte är någonting sånt, därav att han vill att jag ska få göra en ny MR-röntgen.

Sen kom vi in på och pratade om ett annat värde jag hade hört var lite förhöjt på mig. Vilket var testoseronet. Jag tar extra av det hormonet pga att jag knappt har haft någon egen produktion av det (började med det innan det kom fram om hypofysen för snart två år sedan), så sen dess har jag tagit extra av det i tablettform. Men nu när jag har börjat ligga över gränsen på proverna (som de såg nu) så kan det ha blivit att min egen produktion har kommit igång så pass bra själv så jag inte behöver äta det extra i tabletter längre. För medicineringen för hypofysen kan ha gjort att den ha kommit igång själv. Så den medicinen ska jag faktiskt få sluta med, och det känns jättebra! Alltid roligt när det är åt det hållet, att någonting har blivit bättre så jag får sluta med någonting! Sen får vi såklart se vid nästa provtagningstillfälle hur det ser ut, om det håller sig i rätt spann.

Nu är det i alla fall bara att vänta på tiden för att få komma och göra alla undersökningar. Framförallt den kring tillväxthormonet, så jag sedan kan få lite mer besked om vad vi ska hitta på. Det ända jag hoppas på nu är att vi tillslut kommer komma fram till någonting som vi kan göra så jag kan få må bättre, och som framförallt gör så jag får känna mig lite piggare igen. Men fortsättning följer.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229