Fjärde antibiotikakuren

Igår blev det klart att jag ska få börja med en fjärde antibiotikakur för min urinvägsinfektion. Ni anar nog inte hur less och frustrerad jag börjar bli på det här nu. Jag vill inget hellre än att det här ska vara över och bra igen, för det känns som att jag har hållit på och bråkat med det här i en evighet nu.

Egentligen skulle jag inte ha gjort en urinodling förrän efter helgen, för att se om den var borta efter förra antibiotikakuren som blev klar förra fredagen. Men redan i början av veckan började jag få mer och mer besvär igen. Då köpte jag sånna här urinstickor som man kan köpa på apoteket för att testa och se om man har urinvägsinfektion eller inte. Så i onsdags morse gjorde jag det testet (för man skulle helst göra det på morgonen) och jag hann knappt doppa den där stickan innan de visade att jag fortfarande hade urinvägsinfektion. Då ringde jag till reuma och pratade med en sköterska där som i sin tur pratade med en av reumatologerna som var i jour. Då ville dem att jag skulle lämna in urinodlingen tidigare, och sen vänta och se vad det visade innan dem bestämde vad dem skulle göra. Så den fick vi svar på igår.
Fjärde gången gillt...

Jag vet inte varför men jag blev lite besviken igår när läkaren ringe och sa att jag skulle äta ytterligare en antibiotikakur. Det kändes lite meningslöst, och dessutom var det en av de sorterna jag redan testat med och som inte fungerade. Sen hade de rådfrågat med infektion den här gången i alla fall, så jag får väl hoppas på att det ska hjälpa. Det är en kur på fem dagar, så nu håller jag verkligen tummarna. Men det känns lite som fjärde gången gillt. Men om inte det fungerar den här gången så får de fundera ut någon annan lösning. För uppenbarligen fungerar inte den ”banan” de har provat om de fortfarande är kvar efter den här kuren också. Men förhoppningsvis så ska det ju hjälpa. Det visar sig.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229