Fokusera på nu

Den senaste tiden har jag verkligen försökt fokusera mer på dagen här och nu. Försöka i alla fall, även om det inte är helt lätt varje dag.
Jag tror det är väldigt viktigt när man har det lite jobbigare under vissa perioder. Sen att också fokusera på det man tycker är roligt och försökta ta tid till att göra det. Det är inte lätt, men väldigt viktigt det med. Speciellt när man har börjat fått problem med t.ex. stress och sådana saker.

Jag har haft en grej som jag verkligen har försöka att jobba med. Ni vet ju att jag tycker det är väldigt roligt att rita. Det är lite av min terapi genom allt kan man nog säga. För det blir som att under den tiden man sitter och håller på inte tänker på någonting annat. Jag hamnar lite som i en frizon och tänker bara på det jag håller på med. Det är svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår vad jag menar. Det är något jag vet att jag mår bra av i alla fall.

Sen är det lite tråkigt, för när jag hamnar i dem här extra jobbiga perioderna när det är väldigt mycket, jag mår inte bra eller har väldigt ont så kommer jag lätt av mig och bara slutar. Då vill jag inte göra någonting och har ingen inspiration till att hålla på.
Sen har det också blivit att jag tråkigt nog har hamnat lite i en cirkel där jag hela tiden vill ha en baktanke med det jag ritar. Att det ska vara till någonting speciellt, eller att det måste "bli någonting" i slutändan. Vilket inte känns bra.

För förr var det aldrig så. Då ritade jag bara för att jag tyckte det var roligt. Så det har jag verkligen försökt jobba på, för jag vet ju att jag gillar att hålla på med det. Det är bara att jag ska sätta mig ner och göra det. Ta mig tiden och upptäcka det på nytt, att det faktiskt får mig att må bra. Så det har varit lite av mitt fokus nu när det varit och är så extremt mycket med kroppen som händer hela tiden, att jag ska försöka rita mer endast för att det är roligt. För att jag vill det för min skull och för att jag ska må bra, eftersom det är lite av min fristad.

För sen har jag ju varit så himla stressad inombords en längre tid. Säkert för att det har varit så pass mycket på många olika plan som hänt och händer i mitt liv just nu. Inte bara fysiskt och i kroppen, även om det är en extremt stor plats och orsak till stor del av stressen jag har.
Men det var nog bara en dag som jag kände att jag verkligen måste försöka få till en förändring. För jag var verkligen tokstressad. Jag kände bara att jag verkligen måste försöka hitta saker som kan lugnar ner mig.
Det kunde vara allt från lösningar i vardagen som underlättar, som t.ex. veckoplanering, och sen att försöka göra saker jag mår bra av. Men det är inte helt enkelt. Det är jättesvårt om jag ska vara ärlig. Men jag kämpar på med det och försöker göra mitt bästa, för en förändring behöver jag. Det är i alla fall någonting som är säkert!

Jag tror det slog mig riktigt när blodtrycket ökade och blev så högt, och nu när vi har svårt att få ner det trots ökning av medicin. För som det är nu så är det på tok för högt för att gå och ha dem värdena hela tiden. Men då kändes det i alla fall lite som att kroppen verkligen började säga ifrån. Ungefär som att den sa "STOP nu måste du tagga ner! På allvar, annars kommer någonting mer hända".

Sen tror jag allmänt det är viktigt för alla människor att försöka fokusera lite mer på att leva här och nu. Vara mer närvarande i vardagen. Så det kan ju vara ett litet tips till Er med att tänka på. Fokusera mer på här och nu, samt att göra mer av det ni tycker är roligt. Någonting ni mår lite extra bra av.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229