Första helgen i oktober

Hej på er i höstvädret!

Vilket fart hösten kom med, och tänk att det redan gått en vecka in på nya månaden. Hoppas ni har haft en bra helg! Min började kanske inte på topp, men den har ändå varit bra. Jag har haft en mysig familjehelg skulle jag nog sammanfatta den som.

Jag va med familjen från middagstid i fredags tills i söndags morse. Alltså då jag inte har någon assistent utan bara är med familjen. Så det har varit mysigt. I fredags efter all bestyr kring maten och så blev det en liten packstuga här hemma. Det va lite beställningar som lärde packas ihop från Gavle Design. Pappa satt och skar produktlappar som skulle sitta runt kökshanddukarna, mamma vek ihop alla kökshanddukar fint medan jag satte på några av alla produktlappar med en klisterbit.
Dock gick det inte så bra för mig, eftersom jag va nysprutad ifrån förmiddagen i bl.a. min vänstra hand. Därför blev jag mest bara ett sällskap, men det var roligt det med.
Vi kände oss precis som dem här mössen i Askungen när dem håller på och ska sy Askungens klänning. Så det gjorde vi undertiden vi även hade Idol på lite i bakgrunden. Ett riktigt teamwork kan man säga.

Under lördagen hade jag och mamma en liten shoppingdag. Först skulle vi åka in med en beställning till stan, så då gjorde vi först det till allt öppnade. Därefter åkte vi och åt lunch på Sushi Kultur. Det var första gången jag var där och åt, så det var roligt att prova något nytt ställe.
Sen efter det åkte vi ner på stan och strosade runt lite där. Vi kikade i butikerna och hade det trevligt tillsammans. En liten mor och dotter dag kan man säga.
Det var rätt make folk på stan i lördags. Fler än vad vi trodde det skulle vara, så det var väl lite drygt. Men det gick ändå bra. Det är bara jag som blir så himla trött fort i och med att orken tar slut väldigt fort, och framförallt när det blir lite högre ljudnivåer och mycket folk.

Ni vet ju om att jag nyligen fyllde 25 år här precis i slutet av september. Då önskade jag mig bl.a. en del pengar i present till en liten ”shoppingdag”, eller vad man ska kalla det. Jag behöver nämligen lite nya kläder och framförallt baskläder. Sen var jag även ute efter att jag skulle vilja hitta en lite finare och elegantare jacka att ha nu när det blir kallare ute och som man kan ha t.ex. när man ska gå på stan, gå ut och äta osv. Så det kikade jag efter nu när vi var på stan i lördags.
Från början hade vi tänkt göra en dag på Gränby i Uppsala i lördags, men eftersom jag fick en del kortisonsprutor i fredags så valde vi att skjuta fram det istället. Så då fick det bli en sväng på stan istället. Men det var väldigt mysigt och trevligt det med!

Jag hittade i alla fall tre långärmade tröjor och två t-shirts som var baströjor, ett par nya skinnhandskar och en jacka. Jackan hittade jag i sista butiken som vi var in i. Så där hade jag tur, och det kändes väldigt bra. Så det var roligt!
För det är INTE helt lätt att hitta jackor som sitter bra på mig, eftersom jag är så pass kort. För det mesta blir väldigt långt och ser nästan bara ut som ett sort tält på mig, och det vill jag inte. Sen får det inte heller bli för bylsigt när man sitter i rullstolen, som det också lätt kan bli.

Den här jackan som jag hittade nu var lite längre, men ändå att den var nätt och inte såg så stor ut. Så det var skönt. Sen är det ju alltid roligt när man hittar saker som man är ute efter!

Sen i söndags hade jag en hemmadag då jag var ut på en längre promenad med Anna, farfar och Jessica bland annat. Det var väldigt trevligt och väldigt skönt höstväder måste jag säga. Annars tidigare under veckan har det blåst så mycket och varit riktigt kallt, så man har helt enkelt inte velat gått ut.
Sen, visst var det lite kyligt när vi var ut då också, men det var ändå sådär friskt och skönt väder som det brukar kunna vara en fin höstdag. Så fler av sådana skulle man inte tacka nej till.

Överlag tycker jag det har varit en bra och mysig helg. Jobbig pga att jag fick kortisonsprutor i fredags som alltid gör att man nästan blir sämre först innan det sen vänder och börjar bli bättre. Jag fick en hel del kortisonsprutor över bröstbenet/revbensfästena den här gången, samt i höger hand på insidan av handleden. Men det kommer mer om det läkarbesöket i ett eget inlägg.

Sen i lördags hade jag även en släng av ett njurstensanfall som vi tack och lov kunde få det att lugna sig. Det var längesen jag hade ett sådan sist, men i lördags kom det från ingenstans igen. Allt gick även väldigt fort, men jag är som sagt glad över att jag ändå med lite smärtstillande kunde få det att lugna sig. För njurstensanfall, det är banne mig något av det värsta jag vet!
Men bortsett från det så har jag haft en bra helg! Hoppas ni också hade det! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer