Från högt till lågt

Under de senaste veckorna har jag haft det lite trassligt med mitt blodtryck. Jag har haft mycket hjärtklappning och känt som rus typ i bröstet, som att de slår dubbelslag och har sig ibland. Men så för ca en månad sen var jag till min hjärtläkare, och då kom vi bl.a. överens om att jag skulle öka på min blodtrycksmedicin lite och att jag skulle hålla koll och kolla blodtrycket lite då och då hemma, eftersom jag har en sån som jag har lånat av min farmor. Så det gjorde jag. Sen nästan strax därefter började mitt blodtryck bli ännu högre än vad det var. Vilket kändes och verkade jättekonstigt med tanke på att jag hade ökat upp min medicin så det ska bli lägre, inte högre..

Det var även då i svängarna som jag var in på kirurgakuten. Det var jag pga att dem misstänkte att min urinvägsinfektion hade börjat gått upp i njurarna, med tanke på de symtom jag hade. Men som tur var så hade det inte gjort det.
Men sen var det även för två veckor sedan som jag var helt liggandes en hel vecka för att jag mådde så dåligt. Framförallt i illamående (och en hel del fler symtom), men att det nu har visat sig vara abstinensen.

Men dit jag ville komma är att i alla fall sen jag har börjat fått hjälp med abstinensen (akupunktur 2ggr i veckan och tabletten för att lindra det) så har det istället blivit åt det lägre hållet. Så nu blir jag istället ofta väldigt yr och måste ta det försiktigt så jag inte tappar balansen eller så, för det vill jag inte.
Det är precis som att stressen jag kände i kroppen har lagt sig lite när det har blivit lite lindrigare med abstinensen. För nu i efterhand känns det som att det nog var det här som gjorde att det blev en väldigt stor stress för min kropp. För ofta är det att jag klarar av att hantera det jag har varje dag som värk, trötthet osv, men så fort det bli någonting mer utöver det så blir det kaos för min kropp. För då vet den inte riktigt hur den ska hantera det. Det såg man ju t.ex. bara på mitt blodtryck, eftersom det framförallt har märkts en stor skillnad när det gäller blodtrycket.

Men så nu när det har gått ca 1 månad sen läkarbesöket så ville han att jag skulle under en 3 veckors tid nu ta lite blodtryck då och då här hemma, och att jag sen ska ringa in dem värdena så han får se dem. Men nu blir det ju också lite missvisande jag tycka, eftersom medicinen jag tar för abstinensen också kan göra att det sänker blodtrycket lite. Men jag får helt enkelt berätta det när jag sen ska ringa in värdena.

Däremot känns det som att det alltid är någonting. Alltid något jag ska hålla koll på, eller spekulera kring varför och hitta en förklaring till varför jag mår som jag gör, och se vad det kan bero på osv. Det är inte lätt. För det är verkligen någonting HELA TIDEN. Det kan nog vem som helst i min omgivning intyga om. För det är aldrig helt lugnt.
Jag tycker jag ändå kan hantera det rätt bra, men ibland blir det även för mycket för mig med. Speciellt när bägaren rinner över. Oftast är det att flera olika saker har byggts på, satt när det sen blir droppen av någonting så kan det orsaka hela översvämningen utan att det kanske egentligen är den specifika händelsens fel. Det är svårt att förklara, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Just nu mår jag i alla fall bättre i abstinensen, men jag gjorde en ny nedtrappning från och med i söndags kväll. Så idag mår jag faktiskt lite sämre. Det är jobbigt, men jag hoppas det håller sig här, så det inte blir ännu sämre.
Sen efter det är det bara en nedtrappning till med den här medicinen under en två veckors period innan jag har halverat dosen jag hade från början, så det känns ändå bra. Det känns som att vi närmar oss målet, förutsatt att det går bra med värken i foten såklart.

Sen är tanken att vi ska gå över till en annan medicin som jag också tar och börja sänka den med. För tydligen är det bättre att ha några flera olika mediciner i lägre doser, än att ha en sort i hög dos. Det för att minska biverkningarna, eftersom man får fler biverkningar ju högre dos man har av en medicin. Så det är planen.
Men först ska jag ta den här dosen jag nu har sänkt till under en två veckor tid, och sen ska jag göra sista sänkningen och även där vänta två veckor innan jag gör någon annan förändring. Jag håller tummarna i alla fall för att jag ska kunna klara den planen och att det ska gå bra!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229