Free hand - Stygn- och bandageborttagning

Nu är äntligen stygnen och bandaget borta. Det känns lite konstigt måste säga, men jag vänjer mig nog snart. Jag har ju ganska nyligen blivit van vid den andra klumpen (bandaget) jag hade, men det är ändå skönt att det nu är borta. Vi tog bort stygnen efter lunch igår. Det gick sådär. Det var inte så lätt att få bort stygnen, eftersom de hade dragit åt dem så himla hårt så vi knappt kom åt att klippa av tråden. Men tillslut så fick vi bort dem. Det var 4 stygn, så det var inte så många som tur var.
Men sen såg inte såret helt fint ut. Det ser ut som att det är eller har varit lite infekterat, och det var väldigt svårt att få rent. Det gick knappt. Och självklart skulle det inte se så jättefint ut när vi valde att ta bort dem själv hemma, än att ta bort dem på hälsocentralen. Tidigare när jag haft stygn har jag alltid tagit bort dem på t.ex. ortopeden eller hälsocentralen men eftersom det lät som att det skulle vara så enkelt, och jag inte har haft några problem med läkningen tidigare så sa vi att vi kunde ta bort dem hemma. Men nu i efterhand vet jag inte om det var bra eller dåligt.

Det som är lite lurigt är bara det att såret/ärret är rätt rött. Jag skulle nog säga att det är mer rött än vad jag tidigare har haft på ärr när jag tagit stygnen, och det är liksom rött mer runtomkring, och mest vid ena änden. Sen har jag ont. Inte läkningsont som att det kliar och så, utan det gör ont. Så jag är lite rädd för att det är en infektion under, eller att det är påväg att bli något.
Annars ser själva ärret rätt fint ut och det har ändå läkt ihop. Men sen nu idag kring lunch har det börjat dunkat lite och tummen håller på och svullnar. Det har liksom börjat spänna lite och den är redan betydligt mer svullen än vad den var i morse. För i morse tyckte jag inte den var direkt svullen. Så vi får se. Jag har ringt hälsocentralen i alla fall, så dem ska ringa upp mig senare i eftermiddag. Sen får vi se vad dem säger. Jag vill ju inte råka ut för någon infektion eller liknande nu när jag ska åka bort på fredag, så de kanske kan kolla på det. Fortsättning följer.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229