Friterad banan & glass - Mjölk-, ägg- & glutenfri

Hejsan på Er!

Jag tänkte bara kika in och tipsa er om en grej. Jag vet tidigare längre tillbaka så uppskattades det mycket när jag tipsade Er om lite olika recept som var fri från bl.a mjölk-, ägg- och gluten. Alla dem sakerna tillsammans. Det just för att det är inte helt lätt att få ihop rätter som inte innehåller det, framförallt inte efterrätter. Därför tänkte jag tipsa er om en efterrätt som i alla fall vi tycker är väldigt god, enkel och smakar väldigt likt originalet. Snudd på att det kanske t.o.m. är godare än originalefterrätten.

Det var för något år sedan när jag och Agnes var till Anna över en påsk och hälsade på (när hon bodde där) som vi experimenterade och kom på det här receptet. Så det är ett eget påhitt om man säger så. Men det blev lika bra för det.

Ingredienser:
Banan
Riven kokos
Semper finmix
Ljus sirap
Vatten
Rapsolja (vid stekning/fritering)

Gör såhär:

  1. Börja med att hälla upp vatten i en djupskål med ljus sirap i. Rör runt.
  2. Häll upp riven kokos och Semper finmix i en varsin djupskål. Det är till för paneringen.
  3. Skala och skär bananen först en gång på längden och sen en gång på mitten. Så det blir 4 bitar. Går lika bra med önskad storlek.
  4. Doppa först bananbiten i vatten och sirap blandningen, sen ner i Semper finmix skålen, tillbaka i vatten och sirap blandningen och till sist ner i den rivna kokosen.
  5. Häll i rapsolja så det täcker botten i stekpannan. Stek sedan bananbitarna (blir som att de friteras). Var försiktigt! För det går fortare än vad man tror och akta er så ni inte bränner er!
  6. Servera sedan med vaniljglass och sirap. Klart för att ätas!

Tips!

  • Doppa bananen bara fort ner i vattnet med den ljusa sirapen. Framförallt gång nr.2 så inte allt mjöl lossnar.
  • Var extremt försiktig när ni steker så ni inte gör illa Er. För det blir väldigt varmt.

Hoppas ni tycker det blir lika gott som vi! Och det bästa är ju att det är helt fritt från mjölk-, ägg- och gluten. Lycka till! Kram

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229