Fysioterapeuten, Aktiv Ortopedteknik & kuratorn

I torsdags var det en till dag som var väldigt lång och fullproppad med flera ärenden och saker som jag skulle göra och åka på. Så sen på kvällen kan ni ju bara gissa hur trött jag var efter den dagen.

I torsdags började jag i alla fall förmiddagen med att jag skulle till sjukhuset och träffa fysioterapeuten. Det besöket gick verkligen över förväntan. Det var mitt andra besök hos min "nya" fysioterapeut. Jag skulle varit till henne förra veckan också men då var hon hemma med sjukt barn, så då blev det inställt. Men i torsdags var det i alla fall riktigt roligt hos henne. Vi gjorde lite träning för att se vart jag är, fysiskt. För att se vad vi behöver lägga extra fokus på och träna, samt vad jag ska lägga fokus och försöka träna på hemma. För vissa saker är bättre att lägga fokus och träna på hos henne och vissa saker är bättre att jag gör mer hemma. Så det var bra.

Jag fick bl.a. börja med att träna på att resa mig från rullstolen mot en ribbstol, så jag liksom drar mig upp så jag ska stå rakt. Fast försöka trycka ifrån med benen så mycket som mögligt så inte allt hamnar på armarna och nacken. Sen stod ju såklart min fysioterapeuten och min assistent (Agnes) bredvid och var beredd ifall jag skulle tappar balansen eller kraften.

Men det gick bra, och sen efter att jag hade kommit upp så fick jag testa sätta mig i rullstolen igen, men att jag skulle sätta mig sakta så jag får hålla emot med benen och sen försöka luta mig tillbaka så jag sitter rakt i rullstolen igen. Fast det var inte lika "lätt". Speciellt inte när jag har satt mig och sen ska försöka dra mig tillbaka, räta på mig så jag sitter rak i ryggen. Det var så svårt, eftersom det är utanför min trygghetszon (kan man nog kalla det). Så nu gäller det att träna så den där zonen blir större och större än vad den är nu. För det gör ju att jag får ett större område att röra mig på där jag känner mig trygg.

Efter det fick jag sen prova bäckenlyft i redcorden. Det gick faktiskt riktig bra, så det var roligt. Det var inte alls så vingligt och "åligt" som det brukar ha varit. För tidigare när jag har tränat i redcord så har jag för det första behövt mer stödhjälp av olika rep och så än vad jag hade den här gången, och sen har jag haft det betydligt svårare att hålla mig still och rak utan att kroppen vinglar som en ål. Så det var roligt att känna att jag för en gångs skull hade lite mer kontroll på något sätt än vad jag haft tidigare.

Sen, det sista vi också gjorde var att jag fick prova förflyttning via glidbräda. Först av allt fick jag prova från rullstolen till britsen när jag skulle över dit för att vi skulle träna i redcorden, och sen fick jag prova tillbaka också när vi var klara. Förflyttningen gick sådär första gången, men andra gången gick det bättre. Tanken med den träningen var att jag ska göra så mycket som mögligt själv, utan någons hjälp. Nu stod ju såklart både min fysioterapeut och Agnes och var bredd runt mig ifall jag skulle tappa balansen och ramla, men det gick faktiskt riktigt bra. I alla fall med tanke på att jag inte alls har kunnat rört mig en cm i fläcken, så det var roligt! Roligt att börja se lite möjligheter istället för att det inte alls ska kännas som att det ska gå.

Efter att jag var till fysioterapeuten så var jag till Aktiv Ortopedteknik (OTA) för att få prova och justera mina nya innerskor igen. Dem hade gjort några justeringar från sist, så den här gången skulle jag prova igen samt att dem fick göra lite fler ändringar. Men det gick bra, så nu är dem äntligen klara. Sen om jag känner att dem måste justeras mer så var det bara att jag hörde av mig.
Men de som var lite frustrerande var ju att jag såklart glömde hämta dem precis innan jag skulle åka hem. När jag var på OTA och provade inneskorna så kom vi överens om att jag skulle komma förbi efter nästa sjukhusbesök jag hade. För då skulle dem hinna få klart skorna så jag kunde få ta med dem hem. För de behövde limma fast undersulan och klä inläggen så dem blev svarta istället för beiga. Men då glömde jag såklart hämta dem innan vi gick till bilen efter att jag hade varit hos kuratorn.
Jag tror det berodde på att vi troligtvis var helt inne på att åka hem, eftersom vi hade varit borta hela dagen och nog bara ville hem. Så det kändes rätt typsikt när vi kom hem och kom på att vi hade glömt dem. Speciellt eftersom jag har väntat på dem rätt många veckor. Men nu har jag dem i alla fall. Jag hämtade dem igår när jag var in och skulle hämta mamma i stan.

Annars i torsdags så var jag och Agnes en sväng till stan mellan sjukhusbesöken. Vi skulle inte hinna hem i torsdags heller för att äta lunch, så då blev det lunch på stan i torsdags med. Det blev till och med på samma ställe. Men dem har jättebra mat där på ett ställe i stan, speciellt när man är allergisk mot en hel del saker som jag är. Så dit brukar jag helst vilja gå om jag ska äta lunch ute. Det är på Coffee Lounge som ligger på Flanör på stan. Så det kan jag rekommendera.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229