Glädjespridarna

Idag när jag satt i väntrummet på sjukhuset i väntan på att få komma in så satt jag och raderade och scrollade bland mina bilder på telefonen. Jag måste verkligen ta tag i det nu och rensa den.. Men ni vet, man ska ta sig i kragen och göra det också och tydligen är det väldigt svårt för mig, haha.
Men i alla fall, då kom jag förbi en liten video på när Svante och Harry (min och syrrans katter) låg under en filt bredvid varandra medan Svante låg och tvättade Harry. Gud va Harry njöt såg det ut som, och då kom jag bara och tänka på vad glad jag är att jag har dem. De är verkligen så himla mysiga djur. Ni kan se videon på min Instagram @elinnhellgren.

Jag får många gånger reaktionen av av att dem ska vara äckliga eller läskiga när jag säger att jag har en nakenkatt, vilket också var min första spontana reaktion. Men efter att ha träffat en på riktigt så ändrar man uppfattning ganska fort. Då blir det istället svårt att inte tycka om dem. Sen är det ju individuellt som sagt, som det är med allt.

Vilket som så kände jag bara vilken tur jag har att jag kom i kontakt med den här rasen (sphynx, nakenkatt), eftersom jag annars är grymt allergisk mot just katter och hundar, eller rent av alla pälsdjur. För han (Harry) bidrar verkligen till att jag har fått något att fokusera på, ha något att ta hand om, någon som tyr sig till mig och som jag har ansvar över. Sen vet jag inte om det kanske blir lite extra viktigt för mig, eftersom jag inte kan göra allt själv som att t.ex. bada han själv, mata han osv, men då känns det ändå extra roligt när det ändå är mig han kommer till och tyr sig till.

Ni som har husdjur förstår nog vad jag menar med att djur verkligen är små glädjespridare som det lilla extra man blir glad av i vardagen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229