Hälsocentralen

I torsdags blev det en tidig morgon för mig. Jag skulle vara på sjukhuset redan kl.07:30 på morgonen. Jag skulle vara där för jag hade fått en tid för att göra datortomografi på njurarna. Jag gör det varje år för att kolla njurstenarna i njurarna, hur stor dem är och om det har tillkommit eller försvunnit några.
Men det gick i alla fall bra. Undersökningen gick jättefort. Det var precis som att man bara gick in och ut genom undersökningsrummet, så det gick bra.
Tidigare år har jag fått åka till Söderhamn och gjort den här undersökningen, så det var skönt att jag fick en tid här i Gävle den här gången så jag inte behövde åka ända dit för max 5 min som undersökningen tog. Om det ens tog det.

Sen efter röntgen så gick jag förbi hudmottagningen för det där på benet, men då tyckte dem jag istället skulle höra av mig till hälsocentralen, så då gjorde jag det istället. Dit fick jag komma kl.11 till en läkare som kollade på såret. Den läkaren sa rätt fort att det såg infekterat ut och att jag pga min sjukdomsbakgrund med många mediciner och att jag bl.a. tar en immundämpande medicin för det reumatiska skulle behöva antibiotika. Jag fick ordinerat att jag ska ta det under 10 dagar. Sen fick jag även ta en odling på såret där det vätska sig och såg som värst ut, samt hjälp hur jag skulle sköta om det och få det att läka. Så det var ändå bra att jag fick komma dit så dem fick kolla på det, och jag fick medicin.

Det som var lite läskigt bara under torsdagen var att jag blev så mycket sämre ganska fort, förutom att såret fortfarande höll på att vätska sig. För jag hämtade ut antibiotikan efter besöken där på hälsocentralen, sen åkte vi hem, åt lunch och därefter var jag bjuden på fika uppe hos farmor och farfar. Väl där så började jag känna mig lite konstig, nästan lite drogad som att jag hade fått för mycket medicin av någonting eller så. Kände mig knepig helt enkelt och jättetrött, precis som att ögonen skulle gå ihop närsomhelst, så tillslut gick vi hem igen så jag fick vila.

Väl hemma så la jag mig i soffan helt utslagen, frös samtidigt som att jag svettades så då tog jag tempen. Då hade jag precis under 37°C med alvedon i kroppen, och när jag är frisk brukar jag ha 36°C eller precis under det, så någonting var det ju i kroppen.
Sen när jag pratade med mamma om att jag nästan kände mig drogad eller knepig så sa hon att det kan vara infektion, för det kan man bli när man har någon typ av infektion i kroppen. Så det var väl ändå skönt att höra, att det kunde vara så.
Sen efter det började jag ta antibiotikan och började nästan redan på kvällen känna mig lite bättre, även fast jag inte mådde bra såklart.

Så torsdagen var en jobbig dag just mående mässigt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229