Handkirurgen, operation & arbetsterapeuten

I tisdags hade jag en lång och fullspäckad dag. Jag hade tre sjukhusbesök jag skulle på. Sen blev det fram och tillbaka till stan mellan två besök för att äta lite lunch och fördriva tiden, samt en snabbsväng till köpis (Valbo köpcentrum) efter alla sjukhusbesök. Jag hade ett ärende och sen behövde jag handla lite mat som jag glömde sist jag handlade.
Tisdagens sjukhusbesök hade jag väntat länge på, i alla fall två av dem. Jag var på två kontroller på handen, ett hos handkirurgen och ett hos arbetsterapeuten. Sen var jag även till hudmottagningen för att operera bort ett till födelsemärke, men den här gången på magen. Det hade jag också väntat några veckor på, så det var skönt att äntligen få det gjort!
HANDKIRURGEN
Det första sjukhusbesöket jag hade i tisdags var redan kl.09:45 till min handkirurg. Det var mitt andra återbesök sedan operationen jag gjorde för 9 veckor sedan. Helt sjukt att det ändå har gått lite mer än 2 månader sedan jag gjorde det. Besöket gick i alla fall bra. Han tyckte det såg bra ut, i alla fall det jag var opererad för med strecksenorna i lång-. ring- och lillfingret.

Sen har jag dem senaste två veckorna fått mer och mer ont i böjsenorna (de på insidan av handen/fingrarna). Jag trodde han skulle spruta kortison i dem, men de ville han inte. Han vill först vänta och se om bromsmedicinen kan göra att de går tillbaka av sig själv. Men då är det stora frågetecknet istället när jag ska få börja med den, med tanke på urinvägsinfektionen. Så nu hoppas jag ännu mer att urinvägsinfektionen verkligen är borta så jag får börja med Cosentyx.
Annars är det reumatologen som får avgöra om det behöver spruta med kortison eller inte där i böjsenorna. Men det jag är opererad för kommer inte ta skada av det ifall det skulle behöva sprutas, så det tycker jag ändå kändes skönt. För det skulle inte ha förvånat mig om det inte hade gått eller varit så bra. Men nu vet jag i alla fall att det kan finnas något att få ta om det inte skulle hjälpa med bromsmedicinen av någon anledning, eller om det blir för jobbigt och jag inte har börjat med bromsmedicinen än. Så vi får se hur det blir med dem. Mycket hänger nog på hur ont jag har i dem.
OPERATION
Mitt andra sjukhusbesök hade jag kl.11:00 till hudmottagningen för att operera bort ett födelsemärke. Jag har väntat några veckor på den här tiden, lika som jag hade gjort för tiden till handkirurgen. Men det gick i alla fall bra att ta bort födelsemärket. Det gick fortare än vad jag trodde det skulle göra, så det var skönt. Och riktigt skönt att det äntligen är borta, för oavsett om det skulle visa något på födelsemärket så är det i alla fall inte kvar. Men sen hoppas jag såklart att det inte visar något.
ARBETSTERAPEUTEN
Efter lunch kl.13:45 hade jag mitt sista och tredje sjukhusbesök. Det besöket gick också bra, och rätt fort. Vi pratade lite om hur det hade gått hos handkirurgen tidigare på förmiddagen, och sen justera vi lite igen kring övningarna jag har. Sen efter det bokade vi in en ny tid, men den här gången lite längre fram. Jag tror det blev ca 3 veckor framåt, eftersom jag i princips nu är ”färdig” med själva ingreppet och tiden efteråt med dem täta uppföljningarna. I alla fall dem som har varit till arbetsterapeuten. Men det är bl.a. pga att det har gått 9 veckor. Sen brukar man inte säga att den är helt ”klarläkt” förrän kanske efter 12 veckor. Men det blir bra med en uppföljning till i alla fall.Jag tycker dagen i tisdags ändå flöt på väldigt bra. Jag var inställd på att det skulle bli en tuffare dag, även om jag var väldigt trött efter vi kom hem.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229