Handkoll hos reumatologen

Hej kära ni!

Hoppas ni har en fin tisdag. Min dag har varit rätt fullspäckad och har gått i ett, men det jag tänkte berätta lite om var i fredags då jag var till min reumatolog.
Den tiden till honom blev bestämt bara dagarna innan, så det blev lite snabba puckar. Jag skulle i alla fall dit så min reumatolog också fick titta på mina fingrar, för han ville det. Det eftersom min arbetsterapeut rekommenderade att jag skulle få komma till handkirurgen, men jag tror han också ville ha en egen bild över hur fingrarna/handen såg ut. Så det var verkligen jättegulligt av dem att de kunde fixa en bedömningstid hos honom så pass fort.

Mycket riktigt så tyckte han lika som arbetsterapeuten att en handkirurg måste titta på dem. De är svullna och dem två fingrarna som jag inte kan röra så mycket (lång- och ringfingret) tror vi sträcksenorna har tappat läge igen, lika som för ett år sedan då jag opererade dem.
Men vi tror inte senorna är helt av i alla fall, eftersom jag har en liten rörlighet även om den är liten. För om de var helt av tror vi de nog hade hängt helt och inte gått att röra överhuvudtaget.

Men oavsett så måste någon mer specialist titta på fingrarna, och sen ville han skicka mig på ultraljud för att titta närmare på senorna. Se om det kan finnas någon bristning i dem, om de är av, tappat läge eller vad det nu är som kan ha hänt. För någonting är det. De är ju tydligt.
Sen är jag själv rätt övertygad om att det är lite lika senario som förra året, eftersom jag känner igen känslan och värken så väl ifrån fingrarna.

Han tyckte även dem var svullen, och egentligen hade han velat spruta dem med kortison. Men eftersom de kan förlänga förloppet utfall handkirurgen skulle vilja göra något så tyckte han det i så fall var bättre och vänta tills efter att handkirurgen hade fått tittat på dem och sagt att det är okej.

Men jag fick en kortisonspruta i druleden (rotationsleden i handleden). Sen kände han även att jag har en inflammation i pekfingrets böjsena (den på insidan av handen/fingret). Men det är nog mycket för att jag använder det fingret mer när jag använder just högerhanden, så den har troligtvis blivit överansträngd. Det med tanke på att dem andra två fingrarna inte går att använda som vanligt.
Men den ville han inte heller spruta nu, eftersom det är så nära dem andra fingrarna. Så jag får helt enkelt hålla ut tills jag har fått en handkirurg som har tittat på dem och gjort sin bedömning.

De skulle försöka få med mig på handronden nästa vecka. I så fall är det med samma handkirurg som har opererat mig tidigare och som är lite mer specialiserad på reumatiska händer.
Men det var inte helt säkert att det skulle gå att ordna, eftersom det redan var fullbokat med patienter inför det/på den dagen. Men min reumatolog skulle i alla fall försöka skriva ett brev till handkirurgen och höra om det fanns någon möjlighet att han kunde ta mig också. Men det har jag inte fått svar på än. Jag hoppas jag får det snart, annars får jag nog vänta till nästa månad. Så det visar sig. Jag håller tummarna!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229