Här igen....träning

Igår var jag till sjukhuset igen för lite träning hos min fysioterapeut. Vi både tränade och pratade en hel del om hur det är nu och så. Vad jag kan göra och kan testa för att jag kanske ska kunna sova lite bättre, eller få mindre ont. Saker jag kan testa i alla fall.

En grej var ju t.ex. TENS-apparaten. Det att jag kan testa den längre ner på ryggen vid bäckenet där jag också har ont. Att jag kan testa det där med. Men det har jag inte gjort än, så det ska jag prova. Sen pratade vi om min sömn och att jag har svårt på kvällarna att bara ligga rakt upp och ner och försöka somna. Det går inte. Så då gav hon förslaget att jag kanske ska försöka vara uppe lite längre på kvällarna så jag blir riktigt trött och kanske kan somna mycket snabbare när jag väl lägger mig. Då blir det att jag får lite mindre tid att ligga i samma position i sängen med tills jag ska vända mig. Så det är bra. Så jag får försöka testa det och se om det är till någon hjälp.

Sen tränade vi med. Jag fick göra övningarna eller rörelserna där för nacken i Redcorden, samt bäckenlyft i den. Därefter efter det så fick jag träna på att resa mig själv från liggande på britsen till sittande, med hjälp såklart. Och när jag väl hade kommit upp så fick jag träna på att sitta still, helt rakt med en boll framför mig i knät tillsammans med min fysioterapeut som satt mitt emot mig, också skulle jag pressan ner underarmarna i bollen. Det gick skapligt tills jag fick för ont i nacken. Men några blev det i alla fall. Så det gick bra.

Det var den största aktiviteten igår förutom att jag var och handlade två gånger (allt fanns inte som jag skulle ha på första stället). Sen blev det lite mer städning så nu är det riktigt städat och fint här tillsammans med helgens städande också. Så det är skönt.

Vi hade ändå lite tur igår för Harry hade såklart bus för sig. Han hade såklart ner en blomkruka i fönstret. Jag har nog bara gått och väntat på att det skulle hända, även fast jag ändå tycker han har förstått att han inte får vara i fönstren. Men när vi tittade bort så var han såklart där. Det var bara tur att det inte var min favoritkruka som åkte i golvet, den jag fick i inflyttningspresent av mamma och pappa för den stod bredvid. Men det var som tur den i plåt som åkte ner. Så det var väl bra ändå att det var den. För den gjorde ju också att det verklig lät, så det kanske skrämde han lite.

Men ni skulle sett va rädd han blev, han riktigt kutade och sladda i svängen när han sprang. Sen skämdes han rejält när vi försökte få tag i honom efteråt. Så jag hoppas det gjorde någonting så han inte hoppar upp där igen. Jag har i alla fall flyttat min andra kruka/vas nu. Sen var det tur att blomman klarade sig också. Det ramlade bara av några blomblad från orkidén. Den lilla busen. Undra vad hans nästa hyss kommer bli.

Gillar

Kommentarer