Helgens projekt - Del 1

Godmorgon fina ni!

Vilken helg jag har haft. Den har verkligen varit i full gång. I lördags blev det att jag var med familjen hela dagen. En av mina assistenter som skulle jobba hade blivit sjuk, och sen var det ingen annan som kunde hoppa in så då var jag med dem. Men det var lika trevligt det. Jag och pappa höll på med mitt växthus största delen av den dagen. Gud vad vi jobbade på där i värmen. Vi gjorde lite fint för den här säsongen. Från grunden, vilket var himla skönt att få gjort.

Vi tog ut precis allt därifrån och gjorde rent det från grunden på muren både invändigt och utvändigt. Jag är inte så kunnig inom det, men tydligt utsöndras det någonting på muren när det är nygjort som vi gjorde rent nu och inte hade gjort förra året. Det eftersom det blev sådan panik med att få ut alla växter då.

Sen tror jag inte heller att man kunde göra det på en gång, men oavsett så gjorde vi rent muren, golvet och spolade av fönstren. Även dem både invändigt och utvändigt, så värsta smutsen försvann. Nu är det bara att vi ska göra rent alla fönster ordentligt innan vi tar in alltför mycket saker igen.

Det ända som fick åka in igen var min möbelgrupp och gamla diskbänken som jag har som arbetsbänk. Sen håller jag på och funderar för fullt på vad vi ska hitta på för alla växter och plantor. Hur mycket jag ska ha i år och hur det ska se ut. Om jag ska ha stora planteringslådor igen, och i så fall hur många och stora. Om vi ska göra om dem för i år, eftersom förra årets mest blev en akut nödlösning. Vi får se. Eller om jag ska försöka ha det mesta i krukor.

Oavsett så vill jag inte att det ska bli som en ända stor djungel som det blev förra året. Det blev inte bra. Sen vill jag att det också ska vara som ett uterum där man kan vara. Fika, äta mat och umgås. Inte bara vara fullt av en massa plantor. Det som egentligen var hela min ide från början med det här. Mysigt vill jag i alla fall att det ska vara, och sen skulle det vara roligt med någon udda planta eller växt. Inte bara tomater, chili och gurka som det blev förra året även om jag vill ha det med.

Ja jag får som sagt klura på det, men så var i alla fall min lördag. Fortsättning kommer om söndagen då vi fortsatte med mitt andra projekt som jag har påbörjat.

Hoppas ni får en fin måndag och start på denna vecka! KRAM!

Gillar

Kommentarer