Hemfärd Umeå → Gävle

Igår var det en dag fylld av bilåkande. Vi åkte från Umeå ungefär vid tiotiden. Men vi kom inte hem förrän kring kl.19 på kvällen. Men då stannade vi en bra stund i Sundsvall hos min moster för att äta också. Vi blev bjudna på grillad kyckling och baconinlindad sparris med hemmagjorda potatisklyftor, och sen fick vi även jordgubb- och rabarberpaj till efterrätt. En riktig brakmåltid måste jag säga, och riktigt gott var det.

Sen blev vi kvar i Sundsvall en lite längre stund än vad vi hade tänkt från början, för det hade hänt en stor olycka ungefär vid Hagsta (nära Axmartavlan) så det var avstängt längs motorvägen. Det var en lastbil som hade åkt över vajerräcket (mittenräcket) till motsatt körfält och krockat men en personbil. Lastbilsföraren hade kört ner vajerräcken under en sträcka på ca 200 meter, så det var en bra bit. Och tyvärr klarade inte lastbilschauffören sig. Jag tror de höll på och lagade vajerräcket till ca kl.22 innan de öppna upp för trafiken helt igen, för de lagade det på en gång efter olyckan.

Men det var bra många bilar bara vi svängde av till gamla E4:an vid Axmartavlan, eftersom de ledde om trafiken där. Det märktes rejält längs den vägen eftersom det var så mycket trafik. Men det gick ändå skapligt för oss att komma fram. Vi behövde inte stå sill i någon kö i alla fall, så det var skönt.

Sen tycker jag bilresan överlag gick bra igår. Det är klart det blir lite drygt till och från och jobbigt för ryggen att sitta länge, men det gjorde mycket att jag kunde lägga mig ner när vi var hemma hos min moster så jag kunde få vila lite.
Men visst blir det tomt på en gång när inte Anna är med. Det kändes lite vemodigt att lämna henne kvar där i Umeå och alla vi åkte hem igen tillsammans. Men vi syns nog snart igen, och det är ju tur att det finns telefon så man kan prata med varann ändå.

Gillar

Kommentarer