Hemmasöndag & begravning

Gokväll fina ni!

Hoppas allt är bra med er. Idag började dagen med en mysig storfrukost hos mina föräldrar tillsammans med familjen och farmor o farfar. Anna hade på morgonen både bakat hemmagjort bröd, gjort bananpannkakor, olika tillbehör m.m. Det var några av alla saker som fanns att välja på. Det var i alla fall himla mysigt.

Sen lite senare efter långfrukosten gick jag och Isabella över till mig, jag duschade och därefter blev det att vi gick ut en stund. Tråkigt nog gick vår gårdskatt Ella bort i fredags. Hon blev 18 år gammal och har bott hos farmor och farfar pga min allergi (hon bodde hos oss först i något år innan det inte gick längre). Men hon har alltid funnits på gården och i närheten under alla år hon funnits.

Men idag blev det i alla fall en liten begravning för henne. Det var fint. Sen är det aldrig roligt att behöva begrava sitt djur, eller det är inte roligt att behöva begrava någon överhuvudtaget. Dock mådde hon inte alls bra. Allt gick väldigt fort, och hon blev fort väldigt sjuk. Sen har vi haft tur att vi har fått haft henne kvar så länge som vi har fått, för 18 år ändå länge utan att ha varit sjuk under alla dessa år. Så det får vi vara glada för. Jag hoppas hon har det bättre där hon är nu i alla fall och mår bättre än vad hon gjorde!

Efter vi hade gjort det, jag, Anna, Isabella och farmor o farfar så fikade vi lite ute på gården. Första fikat för i år utomhus. Sen efter det gick vi in och gjorde lite lunch. Jag och Anna lagade lunch ihop, och idag fick det bli ”Asiatisk färspanna med vitlök och lime”. Det var första gången vi gjorde det. Sen hade man ris till det. Vi hade även veggofärs istället för nötfärs. Det blev himla gott!

Efter att vi hade ätit tog vi en promenad i skogen. Det var skönt. Först kändes det som att det skulle bli rätt kallt, men eftersom vi valde att gå lite mer i skogen som blåste det betydligt mindre. Så det var skönt! Annars efter det har vi bara umgåtts, jag, Anna och Isabella. Vi gjorde även ett försök till vaniljbollar (som chokladbollar fast med vanilj), men det slutade med en variant av vanilj- och chokladbollar. Dock blev de inte så goda. Inte som vi hade tänkt oss i alla fall. Men vi försökte.

Sen tittade vi på lite Grey´s Anatomi, bästa sjukhusserien. Så om ni inte har sett den, kolla på den! Så det blev en rätt lugn eftermiddag och sen lite senare gjorde även middag ihop. Vi gjorde någon pastasås på bl.a. riven tofu, tomatpuré, rökigt paprikapulver och havregrädde. Det blev också himla gott!

Så jag har haft en rätt lugn, skön och trevlig dag trots att jag inte har känt mig på topp. För annars överlag har jag bl.a. haft det väldigt jobbigt med mitt illamående idag. Framförallt under förmiddagen. Det verkar bli mer och mer tydligt att det är min bromsmedicin som hör ihop med mitt illamående. En stor del i alla fall. För det var igår jag hade en sån dag då jag skulle ta min bromedicin både morgon och kväll, och inte bara på morgonen och idag mådde jag extra illa igen. Något samband verkar det vara i alla fall.

Sen idag fick jag en sån här väldigt tydlig känsla av jag bara inte orkar ha det såhär längre. Ha detta jäkla illamående som hela tiden sitter som en djävel på axel och gör sin påmind. Det har varit så skönt nu den senaste veckan då det har varit lite bättre. Så då märks det väl ännu tydligare när jag får dem här stunderna/dagarna då jag mår sådär extremt illa. Men jag blir bara så less på hela situationen, för det verkar inte finnas någon bra lösning på det hela heller. För någon nytta verkar ju medicinen ändå göra, eftersom jag fort blev så mycket sämre i lederna på en gång. Det tog inte många dagar. Så det gör ju att jag inte heller kan vara utan den pga lederna och mitt fysiska mående, samtidigt som det är väldigt påfrestande både psykiskt och fysiskt att gå och må illa för jämnan. Ja ni hör ju scenariot, inte det enklaste att lösa. Det är typ som att välja mellan pest eller kolera? Det går inte.

Jag tänkte i alla fall ringa till reuma och prata med dem imorgon så får vi se vad dem säger. I alla fall informera om att bromsmedicinen verkar bidra till en stor del av illamåendet i alla fall.

Hoppas ni har haft en fin söndag och helg, KRAM!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229