Hos reumatologen - Inte riktigt som planerat

I onsdags var ju jag till min reumatolog på en akuttid. Jag ringde dig i måndags och hade en sådan tur att jag fick komma redan som i onsdags. Besöket gick bra, men det gick inte riktigt som jag trodde.

Det första som blev annorlunda var att det inte blev några kortisoninjektioner. Istället blev det en del planering och medicinreglering. Det blev inga sprutor eftersom jag hade inflammationer på flera ställen och det skulle krävas rätt många kortisonsprutor för att få ordning på det, så då tyckte han vi skulle testa med att byta tillbaka till prednisolon i en högre dos istället för hydrokortisonet som jag bytte till för två veckor sen. I alla fall tills vi har fått ordning på inflammationerna och kan göra ett nytt försök med hydrokortison.

Han ringde även till min Endokrinläkare undertiden jag var där, så de kom överens om en plan på hur vi ska göra. Sen ska jag även få börjar med en annan medicin (om allt går som planerat) som ska kunna stoppa inflammationerna så vi i längden ska kunna få bort kortisonet. Tyvärr tar det ca 2-3 månader även där innan den här medicinen ger någon effekt. Så det var lite tråkigt och drygt eftersom vi vill att det ska hjälpa nu.

Sen var jag även tvungen att ta ett prov för att se om min kropp bryter ner den på rätt sätt (förstod som att det var de dem kollade) och i vilken takt för att sen kunna ge mig rätt dos utefter det. Så det provet fick jag också ta i onsdags. Jag hann precis till labb (provtagningen) innan dem stängde för dagen, så det var skönt! Annars hade jag behövt åka dit bara som igår för att göra det. Men nu är det taget i alla fall, så nu ska vi bara vänta på svaret. Min läkare sa att de brukar ta ca 10-14 dagar.
Jag hoppas det är OK så jag får börja med den nya medicinen, så jag förhoppningsvis kan få mindre inflammationer och kan återgå till planen med hydrokortison och nedsänkningen/planen för att kunna få igång binjurarnas egna funktion. Annars vet jag inte vad vi ska göra, eftersom det blev ett sånt här bakslag av det här.

Men besöket gick i alla fall bra trots att det inte gick riktigt som jag trodde det skulle göra, så det var skönt. För sen är det väl alltid skönt om jag kan slippa lite kortisonsprutor för dem är inte rolig att få. Samtidigt som dem är bra. Men det visar sig.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229