Hudmottagningen - återbudstid

I förrgår ringde dem från Hudmottagningen och sa att dem hade en återbudstid till mig om jag kunde komma som igår. Självklart tog jag den tiden, för annars skulle jag få komma någon gång i sommar eftersom de inte skulle kunna hålla dem här 90 dagarna som man annars ska få komma inom. Så det var verkligen skönt att jag fick en tid redan nu, och speciellt när det har börjat blivit sämre med utslagen igen.

Läkaren jag fick träffa sa ganska fort att det var mjälleksem jag hade, och att det troligtvis har hållit på ett bra tag eftersom jag var alldeles rödflammig i hårbotten. Och då har det ändå varit lite bättre just i hårbotten nu har jag tyckt. Det är i pannan och framförallt i tinningarna som det har varit mera nu den senaste tiden. Det har varit lite bättre en period för jag bytte schampo för snart en månad sen, och det fick jag i januari och det var då det riktigt började med utslagen. Så då kom vi på att det kanske kunde ha med det och göra, så då bytte jag och tyckte jag blev bättre. Men nu har det börjat om igen.

Sen tror jag aldrig att jag har hört talas om att man kan ha just mjälleksem, men tydligen kan man få det också. Men det var ändå bra att det var mjälleksem och inte psoriasis som vi misstänkte, för då kan jag göra något åt det och det kan förhoppningsvis gå bort. Sen kan det bero på olika saker att jag fick det från första början, men nu vet jag i alla fall vad det är. Så nu har jag fått lite olika droppar, salvor och schampo så hoppas jag att det ska försvinna efter dem kurerna. Men jag kan absolut tro att jag fick det eftersom mitt immunförsvar inte är det bästa.

Sen var det också en stor lättnad att det inte var allergi, för det var en liten undermedveten oro jag hade med tanke på Harry. Eftersom jag i vanliga fall är allergisk mot bl.a. katter med päls. Så där kunde jag tack och lov andas ut. För han vill jag absolut inte ha blivit allergisk mot. Så det var ju ändå något positivt i det hela.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229