Hur mycket motgångar kan man ha!?

Hej på er!

Vilken dag jag haft. Blev inlagd igår med smärtstillande dropp. Halleluja för det Men jag säger bara fy f*n för detta. Denna smärta som rent ut sagt gör allt till ett helvete, och sen kärl på det som inte överhuvudtaget vill samarbeta med mig. Men nu är jag i alla fall på rätt plats, med hjälp av dom finaste och bästa personerna på detta sjukhus. Jag har inte ord till vad jag hade gjort utan eran hjälp. Ni är mina räddande änglar Nu är det bara nästa mission kvar, varför har jag så ont!?

Det känns som att hela den här dagen har bestått av motgångarnas motgångar. Jag behöver smärtstillande dropp för att få lindring av värken som gjort att jag knappt kunnat sovit någonting förutom någon ynka timme här o var dem senaste två veckorna. Jag har mått och mår så illa pga all smärta så jag knappt har kunnat/kan äta och redan där började den onda cirkeln.

Det är sjukt vad mycket sämre kraft man får till att klara av att återhämta sig för var dag som går när man varken får sömn och har så himla ont precis hela tiden. Men så idag skulle jag äntligen få sätta dit en långtids-pvk (infart som kan sitta längre än en ”vanlig pvk”). Det pga att mina kärl verkligen inte är samarbetsvilliga. De bara pajar så fort de får chansen. Och då blir det ju problem, eftersom jag måste ha en infart för att få det smärtstillande droppet som jag verkligen behöver just nu. Men så idag när jag äntligen fick en tid hos narkosen för att få en långtids-pvk (var en del väntan på det) så fick vi inte dit någon. Vi gjorde tre försök, men mina kärl ville verkligen inte samarbeta. Så imorgon ska vi göra ett nytt försök. Men jag hoppas verkligen att vi kan få dit någon då, innan den ”vanliga pvk:n” som jag har nu pajar. För det är nog bara en tidsfråga..

Sen var det inte nog med det, för när jag kom tillbaka till avdelningen efter det som jag ligger på så ville dem ta några prover på mig. Liknande problem där, vi fick inte till några prover förrän de hade försökt och stuckit mig 4 gånger(!?). Men tillslut gick det i alla fall, men jag vet inte hur många gånger jag redan har behövt blivit stucken sen jag blev inlag här igår. Hittills har de behövt stuckit mig 3 gånger igår inför den ”vanliga pvk:n”, 3 gånger idag vid försöket att sätta långtids-pvk och sen 4 gånger när de skulle ta prover. INTE ROLIGT! Jag hoppas det går bättre imorgon i alla fall när vi ska försöka igen, och att vi kommer komma fram till vad det är för fel.

Jag har under dagen idag fått träffa både en reumatolog och läkaren på avdelningen. Imorgon ska jag även få träffa en ortoped, så vi får se vad de säger och jag hoppas verkligen vi kan få lite klarhet i vad det är som gör så förbaskat ont.

Gillar

Kommentarer

Karolina
,
Tänker på dig Elin och hoppas att du snart ska få må bättre!
Elin Hellgren
,
Tack så mycket Karolina! Det hoppas jag med på