Ibland går det fort - Reumatologbesök

Idag ringde jag till reumatologen så fort jag kunde på morgonen så de skulle ringa upp mig. Jag behövde både ett nytt läkarintyg av min reumatolog samt att jag behövde boka en tid för att få kolla handen igen. Troligtvis ett besök för nya kortisonsprutor.
Det var ju inte så längesen sist jag fick det, så det var på gränsen att man kanske överhuvudtaget vill spruta fingret/fingrarna igen så tidigt, eftersom det bara är ca 2 veckor sedan sist, men jag orkar inte heller ha det såhär. Men långfingret var i alla fall lika svullet igen, och sen var det nere i tumbasen (tumleden som är precis bredvid handleden) som hon också sprutade.

Min reumatolog gick såklart så precis på en veckas semester idag, plus att det inte fanns några lediga tider nästa vecka heller. Därför valde jag då att gå till en annan reumatolog för att få spruta handen, eftersom den ändå är så pass jobbig. Egentligen skulle jag fått kommit på onsdag, men så undertiden jag pratade med sköterskan så såg hon att en av dem andra reumatologerna som jag också har träffat en del hade en ledig tid redan i eftermiddag. Det hade blivit ett återbud så precis, så det var ju jättebra för min del. Så kort därefter blev det att åka till sjukhuset.

Jag hoppas sprutorna vill hjälpa snabbt och att Cosentyx (bromsmedicinen) backar upp bra så det inte kommer nya inflammationer lika lätt ytterligare en gång. Sen på onsdag ska jag ju ha nr. 2 av bromsmedicinen, och det tror jag nog är bra. Rätt sjukt att det då redan har gått 2 veckor sedan jag började med den igen på nytt. Men vi håller tummarna för det bästa!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229