Infektion?

I onsdags ringde jag reumatologen pga att jag har haft så ont i bl.a. mina armbågar och axlar, samt att jag har känt mig tröttare och hängig. Det har känts som att det har varit något i kroppen som ligger och gror tillsammans med mer och mer feberkänsla.

Sen fick jag under förra veckan mer och mer ont vid ärret på låret. Men inte på själva ärret i sig utan bredvid på vänster sida om det. För under onsdagen visade det sig att jag på eftermiddagen va alldeles röd, irriterad, plus att det hade börjat vattnat sig och blivit blåsor under stripsen jag hade för att hålla ihop såret.
Så då åkte stripsen av fortare än kvickt, för jag misstänkte att jag hade fått en allergisk reaktion med tanke på att jag brukar kunna vara känslig mot tejp. Sen hade jag köpt nya strips nyligen för dem jag fick från sjukhuset hade tagit slut, så jag tror det var så allt började. Sen har jag ju haft tejp där över sen precis innan jul då jag tog bort födelsemärkena, så huden var säkert redan lite irriterad och att det var droppen som gjorde att det blev som ett sår.

Det är vad jag tror hände i alla fall. Det som blev var i alla fall att det blev som blåsor, och den som var störst gick sönder, och sen vattnade det sig hela tiden.

Det jag hade tur med då på onsdagen var att min reumatolog ringde upp mig på kvällen för att höra hur det var med mig, eftersom jag hade ringt dit på förmiddagen. Men jag hade ju ringt pga kroppen och att det kändes som att jag hade inflammationer och inflammationer på gång i kroppen.

Men när jag under eftermiddagen hade fått det här på låret, så passade jag även på att fråga han vad jag skulle göra eftersom jag ska ju vara försiktig om det kan vara infektion med tanke på att jag äter immunförsvarsdämpande medicin (bromsmedicinen).
Då sa i alla fall min reumatolog att det bästa nog är om jag ringde till hudmottagningen eller hälsocentralen dagen därpå. Troligtvis hälsocentralen, så dem får göra en odling och se ifall jag behöver antibiotika eftersom jag har så ont där, det är rött, väldigt irriterat, vätskar sig och blivit blåsor. Sen om de inte kunde hjälpa mig på någon av dem ställena så skulle jag höra av mig igen.

Fortsättning följer...

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229