Inflammation...igen - Leva life

Hej på er!
Hoppas det är bra med er i värmen. Jag tänkte bara ge er en liten uppdatering om hur kroppen är just nu rent reumatiskt (eller vad jag ska kalla det?). Just nu är lederna både bra och dålig. Det är framförallt min högerhand som fortfarande bråkar med mig, och värre blir det. Den vill verkligen inte ge sig, utan precis som de tidigare gångerna så var långfingret inflammerat knappt två veckor efter senaste kortisonsprutan igen som jag fick av min ordinarie reumatolog precis innan han gick på semester.

Nu har även fler fingrar på den handen blivit riktigt svullna. Så nu är det framförallt lång-, ring- och lillfinger-knogen samt över handryggen som gör ont och är svullet på handen. Sen känns det även som att det kanske är några senor på insidan av handen som också är påverkade. Riktigt ont gör det i alla fall och begränsar mig rejält, eftersom det också är höger hand.

Vilket som så gick jag förbi reuma igår efter att jag hade varit där på ett besök till Öron-, näsa-, halsmottagningen. Då gick jag upp dit och visade handen och pratade med en utav sköterskorna där som bokade in mig på en tid till min nuvarande reumatolog som jag har nu undertiden min är ledig. Så den reumatologen ska jag få träffa på fredag.
Det känns bra, för den är riktigt jobbig den här handen. Samtidigt som jag har börjat undra om det ens kommer göra någon skillnad? I alla fall på långfingret eftersom det hela tiden svullnar om, och jag har sprutan den så många gånger nu tätt, men de kanske kan hjälpa dem andra ställena i alla fall. Jag hoppas på det. Men det är klart man funderar. För vad ska jag göra för att få bort det?

Sen skulle jag ha haft min bromsmedicin (Cosentyx) idag, men den får jag inte ta eftersom dem inte vet än varför jag mår som jag gör. Varför jag mår så dåligt. Så då vill de inte sänka immunförsvaret ännu mer så länge de inte vet, och det är ju klokt. Men kroppen mår inte bra utav att vara utan bromsmedicin heller, så jag misstänker att det säkert är en bidragande sak till att handen hela tiden svullnar om. Jag tror det i alla fall. För nu får ju sjukdomen i princip leva fritt.
Leva life som fått berättat för mig att några personer hade sagt angående om vad de ville göra efter studenten. De skulle inte göra något, de skulle ut och resa och "leva life" som att det var världens vanligaste talesätt. Men jag tyckte det var ett litet roligt sätt att säga och se det på. Och det stämmer ju lite angående det här med.
Leva life

Annars i kroppen så går det lite fram och tillbaka. Höger knät tycker jag skiftar lite fram och tillbaka. Igår tyckte jag verkligen det kändes som att det var en inflammation på gång, att det höll på och starta efter och undertiden som jag bada i poolen en sväng. Men sen stundvis så känns det lite bättre, också kommer det tillbaka. Men det går inte en dag utan att jag inte känner av det, så det är säkert något på gång. Det skulle inte förvåna mig i alla fall.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229