Inget operationsfritt år nu heller

I onsdags var jag till handkirurgen. Jag skulle dit för att få en kortisonspruta i högertummen. Det var tänkt att jag skulle få den i böjsenan (på insidan av tummen), men då hade han en annan plan istället. Han ändrade sig när han hade undersökt tummen, så nu vill han operera den istället. Han vill göra en senskideklyvning. Han har pratat om det tidigare, men jag har inte riktigt velat. Jag har hellre velat att vi ska försöka med kortisoninjektioner först, men det hjälpte inte så bra sist så det var nog mycket därför han inte vela spruta en gång till. Och det var nog också därför han föreslog operationen igen den här gången.
Jag har nog inte velat gjort den tidigare för att det har varit så mycket annat som jag har behövt haft fokus på, men nu är det kanske dags att ta tag i det även fast jag inte känner mig så jättepeppad på det.

Jag tror jag inte varit så peppad på det pga att jag inte haft några planer för någon operation detta år. Jag hade verkligen sett fram emot ett fritt operationsår. Men nu verkar det som att jag hade fel och får ändra på den planen. Jag har opererats mellan 1-2 gånger varje år sen 2010, och jag vill inte mer. Det räcker! Men det värsta den här gången är att jag måste göra det vaket, och det vill jag inte heller. Jag vill inte vara med när de opererar och skär i mig, det känns bara inte roligt. Men det verkar som att jag tyvärr kommer bli tvungen, så jag får väl se hur det går. Jag försöker tänka att jag har klarat av så mycket annat jag varit med om så då borde jag ju klara det här med. Så i slutändan kommer det nog gå bra.

Vad det lät på handkirurgen så skulle jag kanske få göra ingreppet om ca 30 dagar. Så vi får se när det blir. Helst vill jag bara få det gjort så snabbt som möjligt så det är klart och över. Samtidigt som jag inte vill göra det alls.


Det som menas med en senskideklyvning är att dem ska klyva själva "röret" som senan "går/åker i". Det pga att själva senan troligtvis är för svullen för att kunna "åka" i själva "röret", så då klyver man på det så senan lättare ska kunna röra sig. Jag kan ha fel, men jag förstod det så i alla fall.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229