Inlagd - Ortopeden

Hej på er!

Jag tänkt bara kika in och komma med en liten uppdatering angående om hur dagen har varit. Sammanfattningsvis har den inte varit bra. Inte måendemässigt. Jag har haft väldigt ont. Det är högerfoten som värker tillsammans med mitt höger knä som har börjat göra mer och mer ont. Det är alltså samma ben som jag har så ont i foten i och som jag fick kortisonsprutan i för ca 1-2 veckor sedan (förra torsdagen).

Dagen började med att jag inte sov särskilt mycket inatt. Jag har kanske sovit max 3-4 timmar totalt. Inte mer, även om det var mer än natten innan hemma, då jag sov max 1-1,5 timme.
Jag har haft väldigt ont i både foten och knät. Knät trodde jag först bara var pga att jag kanske har legat fel med benen eller att det kanske inte har blivit riktigt bra efter kortisonsprutorna jag fick här förra torsdagen.
Men under dagen har jag mer och mer känt att värken påminner väldigt mycket om hur smärtan kändes då i somras när jag hade det så jobbigt med underbenet och blev inlagd på samma sätt med smärtlindrande dropp. Då visade det sig att jag hade fått ett benmärgsödem.

Efter frukost fick jag träffa ronden läkaren. Hon ville göra ett försök med att sänka det smärtstillande droppet/pumpen, så att jag förhoppningsvis skulle ha kunnat åkt hem här i eftermiddag/efter middagen idag (lördag). Vilket jag inte riktigt såg framför mig, hur det skulle vara möjligt. Vi provade i alla fall att sänka pumpen, men det gick tyvärr inte. Utan istället blev de tvungen att höja den lite ytterligare istället.
Sen har de även under dagen behövt höja den ytterligare lite till pga smärtan. Det har varit en jobbig dag, och väldigt frustrerande.

Sen har jag blickar sämre under senare eftermiddagen pga att jag har mer ont i både foten och knät. Det kommer som smärtgenombrott trots pumpen, så efter middagen fick dem höja den ytterligare lite till.

Sen var tanken att de tidigt imorgon (söndag) ska försöka sänka pumpen igen, men nu vet jag inte hur den blir. Något är ju galet.
Jag misstänker i alla fall och det känns som att det är något liknande på gång i knät igen som hände i somras. Jag hoppas verkligen att det inte är så och att jag har fel, men det är så det känns.. Att det kan ha triggats igång på något sätt igen. Men fortsättning följer. Jag skriver när jag vet något mer. Ska även skriva i ett eget inlägg om vad det faktiskt var som hände i torsdags.

Nu ska jag försöka sova igen, godnatt o sov så gott! KRAM!

Här nedanför kan ni se två bilder från min Instagram (@elinnhellgren) på My Story. Gå in där och kika för er som vill se där jag är lite mer aktiv för tillfället om vad som händer.

Gillar

Kommentarer

mynameisjossan
mynameisjossan,
Hej jag vet hur man lägger till länkar och sådär under headern, men inte hur man får till som du att om man klickar på "min sjukdomshustoria", så att man välja att få flera underkategorier om man säger så. Hur gjorde du?

Hoppas förresten att du kryar på dig och slipper ligga inne på sjukhuset med smärtor
nouw.com/mynameisjossan
elinnhellgren
elinnhellgren,
Hej, jag hjälper dig gärna men just nu mår jag jag inte så bra. Men jag förklarar gärna så fort jag blivit lite piggare för kommer inte ihåg exakt nu hur jag gjorde.
nouw.com/elinnhellgren
elinnhellgren
elinnhellgren,
Tack så mycket! Va gulligt av dig. Jag hoppas jag får komma hem snart! 😊
nouw.com/elinnhellgren
IP: 82.99.3.229