Inlagd med smärtpump

I mitt tidigare inlägg berättade jag lite om hur det var med handen efter helgen, och hur värken bara eskalerade. Jag var ju till ortopedmottagningen och fick träffa en läkare och sköterska som kollade på min hand i måndags. Då de öpppnade upp gipset/förbandet för att försäkra sig om att det inte var det som satt fel och gjorde ont. Men sen vet jag inte om jag fick ut så mycket av just det besöket, men som tur var så har jag min smärtsjuksköterska och smärtläkare som tog mig på allvar och hjälpte mig efter det på ortopeden (står mer om det i de tidigare inlägget).

I tisdags tidigt på morgon ringde i alla fall min smärtsjuksköterska och kollade hur det var. Jag hade nästan ännu mer ont då än vad det var dagen innan då jag också träffade henne och var till ortopeden (i måndags). Värken blir verkligen värre för varje dag, och så tycker jag det har varit dem senaste dagarna, inklusive idag/morse (torsdag) med.

Vilket som så sa min smärtsjuksköterska då i tisdags morse att hon skulle ringa och fixa så jag skulle få bli inlagd då under dagen. Hon hade även pratat med min smärtläkare och de mesta var i ordning och klart för det. Så redan direkt efter frukost och jag hade packat ihop de mest nödvändiga som jag ville ha med mig så åkte vi in till akuten. Jag och Elin. Vi åkte hemifrån ganska precis kl.09:00 på morgonen. Så det var ändå skönt, att jag fick åka in så tidigt.
Jag hade inte packat ihop något kvällen innan för jag trodde inte jag skulle få åka in redan efter frukost, så det blev lite bråttom. För jag trodde snarare på att jag skulle få komma in precis innan lunch, men jag hade tur.

Sen kan jag inte säga att det gick särskilt fort när vi väl kom till sjukhuset. Det blev en hel del väntan. Speciellt uppe på avdelningen innan jag fick ett rum. Jag fick ju först vänta i ett väntrum inne på akuten då när vi åkte in. Där fick jag prata med en kvinna som tog hand om en person i taget och frågade vad man var där och sökte hjälp för, och sen sålla hon vilken ”del” man skulle till. Jag hamna på ortopedakuten.

Efter att vi hade pratar med där kvinnan och skulle sätta oss i väntrummet igen, så hann vi knappt sätta oss i väntrummet igen innan dem ropade upp mitt namn. Så det var skönt, att det flöt på rätt fort.
Då blev det raka vägen in på ett undersökningsrum, och sen fick vi vänta lite innan läkaren kom tillsammmans med en elev som var med. Men det gick bra. Allt var ju i stort sett fixat och ordnat, så det var inga konstigheter. Men självklart hade de en del frågor dem med som de ville fråga om. Som t.ex. mediciner, varför jag sökte hjälp, lite om min bakgrund m.m. De lyssna även på hjärta o lungorna, och kollade lite på händerna och de fingrar som syntes på handen.

Däefter blev det lite väntan igen på transport som skulle följa oss till ortopedavdelningen, dit jag skulle bli inlagd. Sen när vi väl var på avdelningen så blev det en del timmars väntan på att få ett rum/plats. Men det var också lite mitt val, för jag fick välja mellan att få en sängplats i en 4-bäddsal kontra ett enkelrum och vänta 2-3 timmar på det rummet. Så då valde jag det, att vänta lite extra så jag skulle få ett enkelrum. Men det var de ändå värt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229