Inte bästa tiden att bli det

Igår hade jag ett av mina favoritbesök på sjukhuset, om man nu kan kalla det för de. Dem är verkligen så himla go varenda en av dem som jobbar där inne på smärtmottagningen på Gävle sjukhus, och de är alltid så bra att prata med. De får en verkligen att inte känna sig som en patient hela tiden, även fast jag också är det. Men vi har också väldigt roligt när vi träffas, vilket också känns väldigt viktigt eftersom jag ändå är där så pass ofta som jag är.

Men igår blev det en hel del snack om det dåliga och hur det varit sen jag var där sist i fredags eftermiddag, tillsammans med lite roligt också såklart. Det brukar vi alltid också försöka göra så det inte bara blir massa tråkigheter.

Men idag var det faktiskt rätt mycket trist att prata om. Det var saker som gjorde att det blev lite svart på vitt att det faktiskt inte är så bra just nu. Det kändes bara så tydligt när vi pratade om det, och att det inte bara handlar om en grej utan flera stycken. För det är mycket som är tufft i sjukdomen för tillfället, och det skrämmer mig faktiskt litegrann.

Sen var det en sak som verkligen gjorde mig lite besviken idag och det var att kroppen nu även börjar säga ifrån nålarna när det gäller akupunkturen. Alltså att kroppen börjar bli ”nåltrött” och behöver en paus. Något som inte alls blir bra med mitt resterande mående, eftersom akupunkturen har varit lite av min räddning just kring illamående och för att jag ska få sova lite bättre. Men nu börjar det verkligen bli läge för en paus ifrån det. Speciellt om det fortsätter som det gjorde igår och kändes. Men det känns ju inte precis som att det är bästa tiden för att det skulle hända just nu. Men så är det. Det är bara att gilla läget och kämpa på.

Det som händer när man blir ”nåltrött” är att det gör så mycket ondare att sätta nålarna, att själva sticken framförallt gör väldigt ont. Sen blödde jag mer idag efter dem, samt att flera lossnade eller ville lossna. Precis som att kroppen vill stöta bort dem. Så jag vet inte om jag kanske måste försöka ta mig en paus ifrån det så kroppen får vila lite ifrån det. För just nu som det har varit har jag gått och fått det 2ggr/ i veckan.

Förutom akupunkturen så fick jag även min tredje behandling på underben igår med medicinsk laser. Hittills tycker jag inte att jag har märkt någonting, men det är också svårt att säga med tanke på att jag även håller på och trappar ner min nervmedicin för nervsmärtan. Det pågrund av att se om vi kan få ordning på min syn, eftersom jag ofta ser dimmigt eller lite dubbelt. Vi vill utesluta och se om det verkligen är medicinen som orsakar det eller om det är någonting annat. För om det visar sig att det inte beror på medicinen så kan jag få börja med den igen, och då behöver vi inte vara oroliga över att synen påverkas av just det, samt att det hjälper rätt bra på värken. Det som ändå är det viktigaste, så jag hoppas det försvinner och blir bättre!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229