Intensiv start

Gokväll på er!

Hoppas det är bra med er, med mig börjar det bli bättre. Jag har haft några jobbiga dagar. Främst har det berott på att jag inför gårdagens provtagning behövde vara utan kortisonet jag tar varje dag. Både prednisolon och hydrokortison. Det för att se min kortisolnivå, det kroppsliga hormonet som styr och gör oss pigg på morgonen och dagen. Det hör ihop med binjurarna och dess produktion. Så dem tre senaste dagarna har varit extremt jobbig när jag inte har fått tagit det. För orken har verkligen inte funnit där. Värre än vanligt. Men det är nog också eftersom jag har dålig produktion av det, och det känns verkligen i kroppen att det är någonting som saknas. Lika att prednisoloet saknas för kroppen och lederna. Det har märkts att jag har varit utan det, för prednisolonet hjälper även på lederna. Men jag trodde kanske inte att det skulle kännas sån här förändring på bara någon dag. Snacka om att kroppen behöver det.

Det var lika igår när jag var och tog proverna som endokrin ville ha. Det var fasteprover, så då lärde jag skjuta på min medicin ca 1,5 timme eftersom jag inte kunde äta frukost. Det pga att annars blir jag så illamående om jag tar medicinen på tom mage, och det märks också kan jag lova. Hela dagen blir tajkon.
Men idag fick jag i alla fall ta allt som vanligt igen, så idag har det börjat kännas lite bättre och mer i balans. Så det är skönt. Sen känns det säkert ännu bättre imorgon när det har fått gått ytterligare en dag till som är "normal" medicinmässigt. Jag hoppas det.

Men jag har verkligen varit så extremt trött och inte haft någon energi alls. Det har varit extremt frustrerande och jobbigt, för jag har haft en hel del saker som jag har behövt fixa och ordna med just dem här senaste dagarna som inte kunnat vänta. Så det har inte varit en bra kombo med tröttheten kan jag lova.
Men det är riktigt frustrerande och jobbigt när viljan är större än vad kroppen klarar av. Men nu är det i alla fall över (..för den här gången!), så nu är det bara provsvaren kvar. Jag hoppas dem ser bra ut.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229