Kalas, Brända bocken & hemma-söndag

Den här helgen har varit bra. I lördags var jag på kalas till min äldsta kusin och hans flickvän för att fira dem. De hade båda fyllt och skulle fylla år, så de hade slagit ihop sina födelsedagsfiranden till ett så de blev ett kalas. De var första gången vi var dit efter att dem helt hade kommit i ordning i sitt nybyggda hus. Så det var roligt att se. För i alla fall sist jag var där så hade dem inga möbler där ännu, men annars var allt klart. Men det var ändå roligt att se.

Sen efter att vi hade varit där efter lunch så åkte vi ner på stan jag, Anna, Agnes och mamma o pappa. Det var trevligt. Anna skulle till Synsam för att kolla glasögon, så vi var lite smakråd till henne. Sen efter det satte vi oss på Brända bocken och åt middag ihop och satt där och hade det trevligt tillsammans i solen. Det var första gången jag/vi satt utomhus på en uteservering för i år. Det blåste lite, men det var inte för mycket utan det var ändå skönt att sitta där.


Sen i söndags så var jag bara hemma. Anna var ju hemma över helgen så jag umgicks en del med henne. Vi gick bl.a. upp till kiosken och köpte glass för första gången för i år, också satt vi där och hade det trevligt tillsammans i solen jag, Anna och Sara. Dock blåste det lite mer i söndags än vad det gjorde i lördags. Speciellt där det var öppet bland åkrarna när vi gick. Det är ca 1 km dit, så det var ändå en rätt lagom sträcka för en promenad. Det var ju ändå fint väder, så det var skönt.
Det är verkligen otroligt vad lite sol kan göra. Man blir gladare, känner sig lite piggare, dagarna känns längre och man märker att allt på något sett börjar väckas till liv. Alltså att folk börjar vara ute och synas mer, och sen börjar även allt sakta men säkert blomma. Som i helgen när vi gick till kiosken så såg vi tussilago för första gången för i år i dikena, och sen att det också börjar komma knoppar på buskarna och sakta börjar blomma lite i rabatterna. I alla fall så man börjar se lite grönt komma.

Annars under söndagen, förutom promenaden så var vi inne. Jag hade väldigt ont i huvudet från dagen innan då när vi satt på Brända bocken. Jag tror jag kisade rätt mycket med ögongen och spände dem omedvetet från solen, och att jag av det fick spänningshuvudvärk. Jag brukar lätt kunna få det när jag sitter ute och solen skiner. Sen när de äntligen hade börjat släppa lite så fördelade vi min medicin i dosetter som jag gör varannan vecka. Så det var skönt att få det gjort.

Sen efter att vi hade varit till kiosken så ritade jag lite på teckningen jag började med för några dagar sedan. Den blev klar då i söndags, så det var roligt att se hur den blev. Jag är verkligen så glad över att det går att rita igen, trots att jag måste ta en hel del pauser. Men bara det att det är möjligt är skönt att veta, eftersom det är ett stort intresse för mig.
Annars hände det inte så mycket. Vi tittade lite på tv och serier, samt att jag somnade till en lite stund efter att jag hade varit ute och hade pratat med A i telefon. Så det var min helg. Hoppas Era helger också har varit bra!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229