Kalla fakta dokumentär: Corona-akuten

Bilden är tagen ifrån TV4 play.

I förrgår kväll hade TV4 en dokumentär om Corona. Där får man följa tre läkare på akuten inne på Södersjukhuset. Där man får en inblick i hur det är att jobba under denna kris som hela Sverige och världen står inför gällande covid-19. Det är allt ifrån hur patienter ska hanteras, hur vårdpersonalen ska skydda sig och hur det känslomässigt är att jobba under en pandemi.

Jag tycker det här är en dokumentär som ALLA borde se. Jag tror många skulle få sig en rejäl tankeställare, och kanske få lite mer respekt för att faktiskt följa de råd vi får av Folkhälsomyndigheten och bli mer försiktiga.

Jag tycker det känns mer och mer som att folk inte tar det på så stort allvar längre, men det är inte över. Det är fortfarande mycket spridning och folk smittas fortfarande. Det känns hemskt att det ska behöva gå så långt att någon i sin närhet ska bli sjuk eller rentav kanske dö innan man reagerar och tar det på allvar. Det är många som redan är jätteduktig med att sköta sin hygien extra noga, med att hålla avstånd och ränner inte runt mer än nödvändigt. Men sen finns det också dem som inte gör det. Och där undrar man varför inte? Om du inte bryr dig om ditt eget liv så kan du väl i alla fall bry dig om andras.

Vilket som, SE DOKUMENTÄREN. SNÄLLA!!! Där får man se lite mer om hur det är att jobba på sjukhuset, och få lite mer förståelse kring hur det faktiskt är där. Hur hårt vårdpersonalen jobbar varje dag för att rädda liv, och samtidigt riskera sitt eget. Därför kan väl vi som inte jobbar på sjukhuset göra det vi kan för att underlätta deras arbete med att följa och lyssna på vad Folkhälsomyndigheten har att säga. Försök sen vara så försiktig som du kan för att inte smittas eller föra smittan vidare. Framförallt till personer som tillhör riskgruppen, och tänk inte bara på dig själv utan tänk på andra också!

Klicka HÄR för att komma till dokumentären.

Gillar

Kommentarer

MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,
Jag är också rädd för jag har sett att människor mer och mer struntar i corona och att vara försiktig.
jag tar mitt ansvar och håller mig i hemma karantän pga att jag är i riskgruppen ❤️
nouw.com/minresatumörmittliv
elinnhellgren
elinnhellgren,
Okej ja då är vi två som gör det. Jag håller mig också bara hemma ❤️
nouw.com/elinnhellgren
elinnhellgren
elinnhellgren,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229