Kan det vara det som är påväg att hända?

Jag har under en längre period haft väldigt ont i min högerfot över framfot. Eller det har jag egentligen alltid haft, men jag har mest tänkt att det har hört ihop med mina nervsmärtor som jag också har i den foten, blandat med tårna. För i dem har jag ju inflammationer som vi inte kan få bort, eftersom de hela tiden har kommit tillbaka hur mycket vi än har sprutat dem med kortison. Så tillslut sa vi det att vi inte kan spruta dem mer, eftersom det inte hjälper. Inte mer än några dagar i alla fall. Därav att det kändes som att det nästan bara gjorde mer skada än nytta.

Men nu har jag haft mycket mer ont i höger foten ett tag. Jag har väl inte reflekterat så mycket kring det, mer än att jag blir mer påmind av värken såklart. Men igår slog det mig att det inte riktigt känns som att det "bara" skulle vara nervvärk som jag annars trott. Utan värken har ändrats i en liten annan typ av smärta. Det har även successivt bara blivit värre, samt att jag har blivit grymt mycket mer öm bara dem senaste veckorna, och nu kan jag knappt ha foten liggandes/vilandes mot någonting för att tryck gör så ont. Det kan vara om jag t.ex. ligger på sida och utsidan av foten ligger neråt mot något underlag som sängen eller soffan. Då gör det så extremt ont, och det tar inte många sekunder. Utan då måste jag nästan alltid lägga mig så jag har foten utanför säng- eller soffkanten, eller om jag bullar upp med någonting under benet så foten får hänga fritt och inte nudda någonting. Riktigt på det sättet har det inte varit tidigare.

Det här har blivit mycket värre dem senaste månaderna när jag tänker efter, och nu har det även börjat komma mer som vilovärk. Något som INTE alls känns roligt och såklart är jobbigt. Jag får såna flashbacks från förr, och såklart börjar tankarna flyga iväg fortare än man hinner blinka. Men jag försöker lugna mig och inte ta ut något i förskott. Jag tänkte börja med att låta min reumatolog titta på foten på fredag när jag ska dit, så får vi ta det utifrån det. Men om jag ska vara ärlig så kan jag väl inte säga att jag har sådan bra magkänsla kring det här.

Sen har jag ju också haft väldigt mycket problem med svullnad. Det har jag skrivit om tidigare i något inlägg tror jag, att jag bl.a. inte kunde ha mina vinterskor längre som jag fick förra året osv pga att jag har svällt så mycket. Svullnaden har varit nästan omöjlig att få ner. Det är nästan bara för stunden som jag har fått ner den skapligt, men inget långvarigt. Sen har jag fått mer värk tycker jag. Jag har blivit väldigt mycket mer öm däröver framfoten, och huden ser nästan alldeles spänd ut pga att den är så svullen. Den är INTE vacker för fem öre. Ta bara igår, då var t.ex. hela framfoten i en blålila ton, iskall, jätteöm och tårna alldeles vita. Det såg inte bra ut, och jag kan försäkra er om att det inte var speciellt skönt heller. Jag kan riktigt känna hur det blir som en sprängande känsla inuti av att cirkulationen är dålig.

Men det har i alla fall slagit mig mer och mer om det kan vara inflammation som är problemet. För det känns inte som att det bara skulle vara nervsmärtan, eftersom värken har ändrat sig en del tillsammans med att nervsmärtan är kvar såklart. För den har inte försvunnit. Men det gör även ont på ett litet annat sätt, och den typen av värken känner jag MER ÄN VÄL igen från förr. Något som verkligen skrämmer mig lite..

Ni som har följt mig länge vet att jag har haft det väldigt jobbigt med mina fötter. Jag har stelopererat båda och gjort väldigt många stora fotoperationer genom åren för att försöka få ordning på dem. Något som absolut inte har varit en dans på rosor. Jag är nog uppe i 8 fotoperationer varav 6st av dem var stora fotoperationer där jag fick gå med gips i ca 12-14 veckor efter varje operation.. Så ni förstår ju att tankarna flyger iväg rätt fort om vad det här nu kan vara eller betyda. Nu måste jag nog bara försöka att inte få tankarna att flyga iväg och inte ta ut något i förskott innan jag vet säkert. Men det är lättare sagt än gjort.

Det jag är rädd för är att lederna i yttersta raden i framfoten (raden närmast tårna) också ska vara eller håller på att bli lika dålig som dem blev i fotleden, hälarna och resten av framfötterna. Att det ska vara något som kräver ytterligare en operation. Jag vill inte att den ska bli drabbad så som resten av foten med fotleden, hälen och nästan hela framfoten har blivit. För som det är nu så har jag ju bara rörlighet kvar i tårna och den yttersta raden med leder i framfoten innan tårna kommer. Resten av foten är helt stelopererad och går inte att röra åt något håll alls.

Jag får försöka ta det som det kommer helt enkelt. Men det känns ändå väldigt skönt att jag redan hade ett läkarbesök inbokat nu på fredag till min reumatolog så jag kan prata med honom. Sen ska jag även till min smärtsjuksköterska imorgon, och det känns också skönt. Så jag tänkte prata lite med henne om det också.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229