Kirurgakuten - Lång gårdag

Hej fina ni!

Hittills har jag haft en riktigt dålig start på den här veckan, och igår blev det en riktigt lång dag på sjukhuset. Först hade jag tre sjukhusbesök jag skulle på, men det slutade med ytterligare 2 st.

Det jag hade planerat sen innan var att jag skulle till Hjärtläkaren och precis innan det gå på Klinisk fysiologilab och ta ett EKG inför besöket, och sen efter det skulle jag träffa handkirurgen på ortopeden. Men det skriver jag mer om i ett separat inlägg. Det som hände igår som inte var planerat var dock att jag hamnade på kirurgakuten. De skickade dit mig från reumatologen.

Jag var förbi reumatologen för att lämna en urinodling igen, eftersom jag under förmiddagen hade ringt till dem angående att min urinvägsinfektion inte kändes bättre trots att jag var inne på femte dagen med antibiotikan. De hade sagt åt mig att jag skulle höra av mig efter 3-4 dagen om de inte var bättre, vilket var i helgen så då ringde jag igår.

Så mellan besöken jag hade på sjukhuset var jag förbi reuma och lämnade det. Men då när jag var där och jag pratade med sköterskan så var jag alldeles kallsvettig och hade lite förhöjd temp trots alvedon i kroppen, plus att jag hade börjat fått känningar bak i ryggen (över njurarna), och blivit hängigare. I söndags tror jag t.o.m. att jag sov större delen av dagen för att jag inte kände mig pigg. Men då ringde i alla fall min reumatolog och prata med en urolog som ville att jag skulle till kirurgakuten för att kolla mina värden.

Så efter besöket på ortopedmottagningen gick vi raka vägen till akuten. För besöket hos handkirurgen var också ett besök som var väldigt viktigt att få till, eftersom han inte är den lättaste att få en tid till heller. Men det besöket gick i alla fall väldigt fort. Det kändes precis som att vi bara gick in och ut ifrån det rummet.

På akuten var det mycket folk och blev lång väntan. Jag kom in där kring halv 4 tror jag klockan var på eftermiddagen och var hemma igen kl.01:30 inatt. Sen hade jag mitt första sjukhusbesök kl.13:30 så vi var verkligen där länge igår.

De misstänkte att urinvägsinfektionen hade gått upp i njurarna eller att det var påväg att bli blodförgiftning. Så de tog prover samt att jag fick göra en datortomografi på njurarna för att se om det kunde var stopp någonstans, men det såg bra ut. Sen började jag få riktigt högt blodtryck och jätteont i huvudet. Jag hade ett blodtryck kring 193/115 och mellan 90-140 i puls när jag bara låg ner på britsen. Om jag inte minns helt fel.

Det blev i alla fall bestämt att jag skulle öka på min blodtrycksmedicin och att jag såklart måste komma tillbaka om jag blir de minsta sämre. Sen ringde faktiskt läkaren idag på förmiddagen och bad mig komma in för att lämna en blododling, så de gjorde jag idag. Sen ska jag även förbi på fredag igen och ta uppföljande rutinprover för att se vad dem visar, så inte några värden går åt fel håll. Så det känns ändå bra. Det känns som att de ändå tar mig på allvar och försöker göra sitt bästa. För jag sa det till dem också, blodförgiftning är det jag är allra räddast för att råka ut för igen! Jag vill verkligen INTE vara med om det igen. Men den här gången verkar jag i alla fall ha klarat mig, så det är en stor lättnad!

Sen mår jag inte bra, utan känner mig verkligen helt slutkörd. Så jag kan inte göra så mycket annat än att försöka vila och återhämta mig så gott det går. Sen tycker jag det får vara bra med såna här saker nu. Jag vill bara att det ska rulla på i lugn och ro och inte behöva vara massa saker som händer och har med hälsan att göra på ett negativt sätt. Nu får det vara bra!

Men nu ska jag försöka sova lite, men jag ville bara kika in och uppdatera er lite om varför det är lite tyst här. Godnatt och kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer