Klinisk fysiologi - Blodtryck i armar & ben

I torsdags var jag på en rätt annorlunda undersökning. Jag var på klinisk fysiologi och fick göra en undersökning där dem kollar hur blodtrycket ser ut i mina armar och ben. Jag skulle göra det för att kolla hur cirkulationen och trycket ser ut, framförallt för att kolla högerbenet/foten. Det eftersom jag ofta blir väldigt kall, blir lätt svullen, får ofta som en blå ton på foten och känner att cirkulationen är dålig.

Men vad dem kunde se utav undersökningen så verkade det ändå se bra ut. Det låg inom ramarna. Det var kanske lite sämre i höger ben, men annars såg det bra ut. Så det var skönt.

De tog först blodtycket i vardera arm, sen tog dem den armen som jag hade högst tryck i och lät blodtrycksmanschetten sitta kvar. Därefter satte dem även blodtrycksmanschetter på vardera vrist precis ovanför fotlederna, samt runt vardera stortå. Det var en liten underlig känsla när hon som gjorde undersökningen tog blodtrycket på stortårna. Men det var nog mycket för att det var något jag aldrig hade gjort tidigare, men det gick i alla fall bra.
Sen tog inte undersökningen så lång tid som jag trodde den skulle göra, för i kallelsen stod det att de kunde ta uppemot 2 timmar, fast det tog kanske 45 min allt som allt. Så det var ju ca halva tiden.

Men det är ändå skönt att den är gjort, eftersom jag har väntat rätt länge på att få den här undersökningen gjord. Jag fick ju en kallelse till att göra den redan när jag låg inlagd för smärtproblematiken efter handoperationen, men då kunde jag ju inte komma eftersom jag då låg inlagd med smärtpump och inte mådde nå vidare.

Gillar

Kommentarer