Knäspecialisten

I torsdags var jag till Smärtenheten för att få träffa knäspecialisten. Besöket blev ändrat så jag fick träffa ortopeden på Smärtenheten istället, annars hade det inte blivit något besök. Det eftersom ortopeden först tidigare i veckan ringde och avbokade mitt besök pga coronaviruset.

Det var min smärtsköterska som fixade och ändrade så besöket blev hos dem istället. Vilket var jättesnällt. För där rör det sig inte lika mycket folk som det gör på resten av sjukhuset. Det var i alla fall skönt att få besöket gjort, för annars vet man ju inte när det skulle ha blivit.

Enligt knäspecialisten var det inget som behövde opereras, varken i foten eller i knät. Så det var skönt. Sen förutom att linda foten så hårt det går för värken och att hålla nere svullnaden, så ska jag försöka träna mitt dåliga ben (höger) mer i högläge. Det för att försöka hålla svullnaden borta, och samtidigt försöka hjälpa till att pumpa bort svullnaden, blödningen och inflammationen med hjälp av att vad- och lårmuskeln aktiveras. Eftersom det är väldigt svårt annars att göra olika benövningar utan att foten direkt sväller på sig och värken bli betydligt värre.

Så det ska jag prova nu. Att alltså träna även mitt dåliga ben och inte bara resten av kroppen så mycket som det bara går, just för att hjälpa foten pumpa bort svullnaden, blödningen och inflammationen som ligger där. Jag håller tummarna för att det här ska göra någon skillnad. Jag är inne på tredje dagen idag, och hittills har jag inte märkt någon skillnad. Jag har mest försökt prova mig fram efter övningar och en nivå som fungerar och inte gör att jag får så ont, och jag tror jag har hittat det nu. Så nu är det träning som gäller för fullt!

Gillar

Kommentarer