Knät är sämre - Höra av sig vart?

Jag fick som ni vet två kortisonsprutor i mitt högerknä i tisdags. Det gjorde ont, men det gick bra. Ni kan läsa mer om det här. Efter att man har fått kortisonsprutor ska man ju försöka ta det lite lugnt. I mitt fall blir det ju knä. Det är ju framförallt för att och kortisonet (medicinen) ska få chans att verka och för att man såklart har ont.
Jag brukar säga att det för mig brukar ta en vecka innan jag är tillbaka och "bra" igen efter en kortisonspruta. Ibland plus minus någon dag. Jag brukar ställa in mig på det för att jag snarare ska bli glad om det går fortare än en vecka, för annars skulle jag nog bara bli besviken. Sen har jag fått det så många gånger så jag har lärt mig hur det brukar vara.
Sen brukar det vara som "jobbigast" dem 2-3 första dagarna, och därefter brukar det börja vända till det bättre. Så brukar det oftast i alla fall vara.

Efter kortisonsprutorna den här gången så började jag tycka det kändes lite bättre dag 2 under förmiddagen, men sen under eftermiddagen var det precis som att något började vända mot det sämre igen. Jag vet inte vad men det var inte inflammationen, för den känslan vet jag var mot det bättre.

Jag tror det kan ha något med min tidigare vridningsskada, eller vad vi ska kalla det att göra. Då för ca 2 år sedan då jag blev tvungen att operera knät pga det. Så även om knät är i betydligt bättre och starkare skick nu så kan det ju säkert var så att jag lättare kan göra illa det, eller lättare få ont i det om jag t.ex råkar vrida det osv. Det är bara en teori ifrån min sida, sen vet jag ju inte om det är så.
För själv tycker jag det är lite samma typ av smärta, samtidigt som det inte är det så jag vet inte vad det är för fel. Eftersom knät sedan i ca torsdags/fredags också bara har blivit sämre sen dess. Sen har det stabiliserats lite nu, att det är rätt lika sen helgen. För det känns varken bättre eller sämre, men jag kan ändå knappt stödja på det. Men jag tror kortisonsprutan var behövlig, för "inflammationsvärken" jag hade känns bättre.

Jag ringde i alla fall till min fysioterapeut idag för att höra vad jag ska göra, om hon hade något råd. Så på fredag ska jag till henne så hon får kolla mer på det då. Det tror jag blir bra, för om det skulle vara så att hon inte vet vad det är eller beror på så kanske hon åtminstone vet vart jag ska vända mig.

I helgen försökte jag i alla fall prova med lite olika saker för att se om det kunde lindra/hjälpa. Både TENS-apparat och bedövningsplåster (Versatis). Plåstret hjälpte nog bäst. Imorgon hos min smärtsjuksköterska hoppas jag hon kan prova med akupunktur, att det kanske kan göra skillnad. För vi pratade om det i fredags när jag var där sist.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229