Kortison igen

Igår blev det en tidig morgon. Eller inte tidigare än vanligt men stressigare. För igår fanns det inte tid till att bara ta det lite lugnt vid frukosten som jag brukar försöka göra för att komma igång på morgonen. Utan det var bara att stressa på, även fast det gick bra.

Grejen var den att jag skulle vara på sjukhuset på reumatologen redan vid halv 10, och det är precis att jag klarar ta mig till ett besök som börjar då. Det eftersom min assistent för dagen börjar kl.8. Sen ska man hinna åka dit med bil också, men det gick bra. Vi hann med någon minuts marginal, så det var skönt.

Igår var det dags för långfingret på min högra hand att få sig en liten kortisonspruta. Besöket gick verkligen otroligt fort. Det var i stort sett bara in och ut ur behandlingsrummet. Men lite så är det när man får en spruttid, för då är det endast det man kommer dit för. Och den här gången var det till en annan reumatolog med, men samma som gav mig kortisonsprutorna sist. Men besöket gick i alla fall bra.

Jag kan tycka det låter lite fjantigt att åka dit bara för en kortisonspruta i långfingret, men jag har haft så ont i det så länge. Det är nog snart 2-3 månader sedan det började. Det var jobbigt redan när jag var på återbesök till handkirurgen som opererade min hand. Men då tyckte han jag skulle vänta och se om min bromsmedicin kunde göra så det gick tillbaka, men grejen var bara den att jag inte fått börja med den än pga min UVI (urinvägsinfektion).
Sen när jag fick kortisonsprutorna i armbågen och SI-ledrena (bäckenlederna) så hoppades den reumatologen på att det skulle bli som en systemeffekt ifrån kortisonet jag fick ifrån dem kortisonsprutorna. Att systemeffekten kanske också hjälper på fingret. Men riktigt så blev det inte. Och sen för någon vecka sedan fick jag nog och ringde tillslut till reuma om att få spruta den. Men då var det såklart ca 1,5 veckas väntetid, men nu är det gjort. Så nu hoppas jag det ska bli bättre inom kort!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229