Kortisonsprutor X7

Förra fredagen (4/10), ganska prick en vecka sedan hade jag ett besök rätt tidigt hos min reumatolog. Jag skulle bland annat dit för att få kortisonsprutor. Jag har rätt länge behövt kortisonsprutor över bl.a. bröstbenen/revbensfästena, och den här gången tror jag t.o.m. att jag nog drog ut lite väl länge på att ringa till reuma och boka in tiden för det.

För den här gången kändes det verkligen som en evighet innan jag fick komma till läkaren. Det har nästan varit nedräkning till att få komma dit. Men det var nog också mycket eftersom det redan hade gått så ”långt” eller hur man kan säga innan jag ringde. Och för att jag inte ringde tidigare tror jag beror på att jag bara inte ville. Jag hatar att få sprutor där, och då kände jag nog bara nej jag vill inte (!!). Sen vet jag dock inte om det var så bra nu i efterhand, men så blev det i alla fall. Det var ändå skönt när de väl var gjort så det bara kan bli bättre sen. Men det är trist att det först ska behöva bli sämre den närmsta tiden och dagarna innan det sedan vänder åt det bättre.

Sen tycker jag det är ett ställe som är lite extra jobbigt. För det blir som ett sånt himla tryck över bröstet när det är som värst med tanke på att det redan är svullet och irriterat innan själva medicinen ifrån kortisonsprutorna också ska få plats på samma ställe.
Så ni kan ju tänka er när man precis har fått kortisonsprutorna och dem första dagarna efteråt. Då känns det snarare som att det är 10 gånger värre innan det sen vänder till det bättre. Men oavsett så är det en vecka sedan nu, och jag tycker det känns bättre! Så det är skönt.

För grejen är den att det kan komma som blixtrar ifrån ingenstans rätt som det är, och dem gör så vansinnigt ont. Jag tror det är någon typ av nervpåverkan, för det känns nästan så. Sen när jag var förbi en utav arbetsterapeuterna på sjukhuset (för kanske 3 veckor sedan) som kikade på det så misstänkte vi att det nog är en inflammation i handleden, och att den svullnaden trycker på nerverna och orsakar den här blixtrande och huggande känslan.
Men då fick jag i alla fall en kortisonspruta även där av min reumatolog. Där på insidan av handleden mot det området jag hade ont över istället för i själva handleden. För han var inte riktigt säker på om det verkligen var handleden, så då sa vi det att vi provar det här först.
Tyvärr har det inte blivit nå bättre tycker jag. Jag har fortfarande väldigt ont där, samt att jag har mer och mer börjat tappa känseln kring det onda området på huden. Så jag vet inte. Jag får nog ta tag i att ringa och prata med dem om det.

Annars blev det en hel del fix med mina mediciner igen den här gången.. Enligt ett prov/odling som dem tog i munnen i början av förr förra veckan visade det på att jag fortfarande hade svampinfektion i munnen (som jag misstänkte). Det hade även blivit sämre tills då jag träffade han förra fredag jämfört med när de några dagar innan hade tagit testet.
Så då blev det en hel del fix och att ringa till olika läkare om hur vi skulle behandla det här nu, eftersom jag redan behandlats en sväng för det men att det inte försvunnit. Sen har vi även ändrat bland några av mina mediciner i styrka under den här behandlingsperioden, eftersom flera av dem påverkas i styrka av medicinen jag skulle få för svampinfektionen igen. Så det var en hel del fixande med det den här gången också så det blir rätt.
Den här gången blev det att jag skulle få en längre behandlingsperiod med den här svampinfektionsdödande tabletten. Så jag håller tummarna för att den hjälper den här gången.

Det blev 6 st kortisonsprutor i bröstbenet/revbensfästena och sen en på insidan av vänster handled.

Gillar

Kommentarer