Laddar inför läkarbesök & kortisonsprutor

Godmorgon på er! Om man fortfarande kan säga så när klockan nästan är tio nu när jag sitter och skriver på det här inlägget.

Jag har just nu precis gjort mig i ordning. Jag ska snart åka till sjukhuset för att träffa min reumatolog. Egentligen hade jag en tid på eftermiddagen idag kl.13:30, men de ringde sent igår eftermiddag och frågade om jag kunde komma till kl.11 istället, och det kunde jag. Det känns bara skönt att få det så tidigt som möjligt, för då behöver jag inte gå och gruva mig så mycket inför det. För jag misstänker att det kommer bli ett jobbigt besök idag.

Jag ska nämligen få kortisonsprutor idag, och jag misstänker att det kan bli en del. Min fysioterapeut gav mig akupunktur igår kring bl.a. SI-lederna (bäckenlederna bak vid ländryggen) för att jag har fått så himla ont där. Så då skulle vi testa det sa vi och det inte blir någon förändring till idag när jag skulle till min läkare så skulle jag be honom titta på det också.

Men vilket som så gjorde det så fruktansvärt ont så jag knappt visste vart jag skulle ta vägen. Jag mår nästan illa nu bara jag tänker på det. För det är så himla irriterat där. Så då blir det att jag redan efter det besöket igår började nästan gruva mig inför att eventuellt få kortionsprutor där med. Just pga att det gjorde så himla ont igår vid akupunkturen.

Sen har det inte blivit nå bättre, så jag ska be honom titta på det idag. Jag måste. Jag får bita ihop, för jag kan inte heller gå och ha såhär ont som jag har det nu.

Den här tiden fick jag för först och främst inbokad för att han skulle titta på min fot/tår. Jag var ju in och röntgade foten för några veckor sedan (över en månad sedan) efter att jag hade trampat lite snett och vi misstänkte en spricka eller fraktur som dem då inte såg någonting på. Men det har inte blivit bättre, så nu tror min fysioterapeut att mina tår nog har blivit inflammerade och ville att min reumatolog skulle kolla på det, samt mina axlar som jag har haft problem med egentligen hela våren.
Så det blir nog en blandad kompott av sprutor idag. Men som det känns nu så oroar jag mig mest för ryggen och SI-lederna. För jag har riktigt ont där och kan knappt sitta i ett läge en längre stund. Utan jag måste ändra hela tiden röra och ändra läge.

Men när dem ringde igår så frågade jag faktiskt om det gick att ordna så jag skulle få lustgas vid kortisonsprutorna. Nu var det jättelänge sen jag fick det sist, för jag har klarat av att ta dem ändå. Men jag har någonting för just när de ska vara kring fötterna och tårna, eller om det är många ställen som behöver sprutas, då vill jag gärna ha det om det går. För det gör att man klarar av och orkar med det lite bättre. Men det lät inte som att det skulle vara några problem i alla fall, så det håller jag på och laddar lite inför nu. Jag hoppas det kommer gå bra.

Sen efter besöket ska jag äta lunch med en kompis. Det ska bli riktigt trevligt så det ser jag verkligen fram emot. Jag försöker fokusera på det, att jag får göra någonting roligt efteråt.

Men hoppas ni får en bra dag! Kram Elin ♡

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229