Läkarbesök hos Endokrinläkaren

Hej på er!
Hoppas det är bra med er! Jag tänkte berätta lite om hur det gick hos Endokrinläkaren igår.
Jag var dit före lunch, alltså på förmiddagen. Jag var rätt nervös och förväntansfull innan, för det kändes som att äntligen kanske jag kan få svar på varför jag mår som jag gör. Men fullt riktigt så blev det inte.

Jag bröt i stort sett ihop så fort min Endokrinläkare frågade hur det var och hur jag mådde. Det var lite droppen på att man har hållit ut så länge tror jag, att allt bara brast. Men själva besöket kändes ändå bra, även fast jag kanske inte är så mycket klokare.
Han började med att säga att mina prover såg bra ut, så det var skönt även fast det ibland kan kännas som att man bara vill att det ska visa på någonting så man kan få en förklaring på varför man mår som man gör. Det låter kanske lite konstigt, men jag tror nog många av er också känner igen er i den känslan.

Det som blev bestämt var i alla fall att han skrev ut illamåendetabletter för att se om dem kan hjälpa så jag lättare kan få i mig lite mat, och om det såklart kan göra att jag mår mindre illa.
Sen skulle han skriva en remiss till Öron-, näsa-, halsmottagningen så jag får kolla halsen. Jag har fortfarande väldigt ont nere i halsen/strupen, men inte svaljet utan längre ner. Det känns precis som att någonting sitter fast i halsen eller är i vägen, eller att det är jätte irriterat så det är svullnad jag känner. Det känns lite som när man råkar svälja en för stor matbit och man känner hur det skär och gör ont hela vägen ner. Inte alls skönt.. Även när jag bara dricker någonting.
Han misstänkte om det antingen kan vara någon matbit eller något som har fastnat i halsen eller om jag kan ha fått svamp. Men vid svamp brukar man ofta få som en vit beläggningen i halsen/munnen och någonting mer som jag inte kommer ihåg vad han sa, men det har jag inte. Inte vad man kan se i alla fall. Sen sitter ju mitt så pass långt ner så man kan nog inte riktigt se det heller. Eftersom det är en bit ner och man kan inte se ner dit jag har ont bara genom att öppna munnen, därav remissen dit så dem får kolla. Han skulle skriva en rätt brådskande remiss sa han, så jag hoppas de hör av sig snart.

Sen skulle jag även höja min hydrokortisondos kl.14 för att se om det kan göra att jag känner mig lite piggare, eftersom mina binjurar har väldigt dålig egen produktion av kortisol.

Men han hade ingen teori om varför jag mår som jag gör, och har dem symtom som jag har osv. Det blir jag riktigt frustrerad över, för ingen vet. Ingen verkar verkligen ha något svar, och ändå mår jag så dåligt. Men han sa i alla fall att om det inte blir bättre så får jag höra av mig igen, så får dem försöka hjälpa mig vidare. Men att vi lärde börja någonstans.

Sen pratade vi om lite fler saker också men i det stora hela var det de som blev sagt.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229