Läkarronden igår

Igår hade jag inte en sån bra dag. Jag har haft ont i handen, även om det är mer hanterbart nu än när jag var hemma, men det är ändå jobbigt. Sen kan jag inte säga att jag är superbra smärtlindrad, men vi kämpar på och försöker komma på hr vi ska lösa det. Sen har jag varit rätt (eller väldigt) frustrerad över hela situationen. Hela situationen över att behöva vara här och inlagd på sjukhuset.

Under ronden igår på förmiddagen så var dem från smärt förbi till mig och pratade lite. Vi diskuterade kring vad min värk i handen kan bero på och vad man kan göra, men det är svårt att säga. Det går nästan inte att säga helt säkert heller än.

Sen har dem pratat lite om att jag eventuellt ska bli utskriven på måndag. Planen ligger så i alla fall. Men jag själv har lite svårt att se det, hur det ska gå till. Hur dem ska kunna sänka smärtpumpen och få bort den under samma dag och få bukt på värken. För det ska ju fungera hemma också. Sen pratade dem också om att jag ska få träffa min smärtläkare på måndag eftermiddagen (då han är tillbaka) så han kan skriva ut mig och diskutera om en vidare plan. De var det dem pratade om igår (torsdag) i alla fall.

Men jag sa det under ronden igår (fredag) också att jag inte tycker det kändes bra. För tänk om det inte går bra med nedtrappningen, då kan jag ju inte åka hem. Jag vill bara känna att jag mäktar med värken och får det att funka även när jag inte har smärtpumpen. En plan B helt enkelt. För jag kan ju inte åka hem förrän den är borta och jag känner att jag motar med och klarar av värken. Att den är hanterbar helt enkelt. Så nu låter det som att dem ska börja smyg-sänka smärtpumpen lite på söndag redan. Det för att se hur det går, så får dem ta nya ställningar på måndag utefter hur det har gått.

Sen efter att vi hade pratat på ronden (med dem från smärt) där på morgonen så kom dem tillbaka. Då hade dem pratat med avdelningens rond också och kommit fram till att de hade på förslag att lägga en nervblockad i armen så jag får vila lite extra från värken. Trots att det inte är en långsiktig lösning.
När dem sa det så kändes det som att jag fick lite nytt hopp om att "äntligen ska jag få vila lite", även om det bara är för ett x antal timmar. Men jag berättar mer om det i ett eget inlägg.

Sen kom även min andra smärtsjuksköterska förbi igen en sväng efter lunch för att gå igenom några program på en TENS-apparat. Det var både ett "vanligt" program och något nytt massageprogram. Det för att försöka hjälpa till att avleda värken lite och försöka få smärtlindring på värken, om man kan avleda den på något sett. Om det så bara är lite. Så det ska jag försöka köra med över helgen.
Den här smärtsjuksköterskan var med under ronden på morgonen med. Tidigare under veckan har det varit min smärtsjuksköterska (hon jag får akupunktur av), men hon var ledig igår så då var det min andra smärtsjuksköterska som var med. Jag brukar träffa henne rätt ofta också. Vi brukar prata och skoja en hel del och hon är lika go och underbar hon med, så det kändes skönt och tryggt att ha henne med igår! För dem är verkligen guld värda!

Det var gårdagen i stora drag. Och jag kan tillägga att det var verkligen en dag som slukade energi. För allt gick inte riktigt min väg om jag säger så. Sen måste jag bara tacka till alla Er som skriver, ringer och hör av er! Det värmer verkligen att ni bryr er om mig och hur det går, så många kramar till Er!

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229