Lånat parcykel

Igår fick jag hem parcykeln som jag skulle få låna nu i sommar av länsrehab avd70 i Sandviken. Jag ska få låna den nu under en vecka och idag var det första gången jag testcyklade på den här hemma. Efter lite inställningar hit och dit så cyklade jag och Emelie en sväng. Det var riktigt roligt, så många skratt blev det. Vi cyklade upp till affären och tillbaka här i närheten, så det blev ganska precis 2 km sammanlagt.

Det som är bra är ju att man kan ställa in om jag ska kunna sluta cykla när jag vill och sen kan börja cykla igen när jag har fått tillbaka energi i benen. Men det som då är lite konstigt när jag har det läget i är att det jag cyklar inte hjälper till som för Emelie. Utan då lär man lägga i så den inte är på friläge, och det gör ju att när jag behöver småvila benen så kommer dem följa med i den takt som hon cyklar, vilket gör att det blir lite dumt. För om det då går lite fort och man har takten uppe så vevar ju benen med, och då blir det ju ingen vila. Samma sak om jag av någon anledning skulle råka ramla ner med foten från trampan så kommer jag ju fastna i tramporna, och det vill jag ju inte händer. För då kan det bli en ordentlig olycka.

Så jag vet inte vilket som är bäst. För det blir ju också jobbigare för den jag cyklar med om friläget är i, men det är samtidigt farligt och blir fel om jag behöver göra småuppehåll med benen då och då, som jag behöver. Men så länge det går bra så får vi köra på som vi gjorde idag, att jag styr mina trampor, och att jag inte följer med om det är så att jag slutar trampa. Sen får vi väl hålla oss där det inte är så långa eller branta backar, eftersom det inte var el på den här cykeln. Vilket var lite dumt, men det fanns nog inte heller att välja på då när dem införskaffade den här cykeln, eftersom den är väldigt gammal. Men det ska bli roligt att få prova den lite nu under den här veckan. Det var verkligen jättesnällt av dem att jag fick göra det.
Hittills har den varit väldigt rolig att cykla på i alla fall. För jag tror vi skrattade större delen av vägen när vi cyklade.

Men jag försöker ta det lite lugnt den här gången så jag inte överanstränger mig, för det vore inte roligt. Eftersom jag precis har kommit igång med motionscykeln och cyklat igen efter att jag först gjorde illa fötterna så jag inte kunde stödja på den och sen var på Öland. Så det känns skönt att vara tillbaka lite igen.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229