Lättare sagt än gjort - långtids-pvk eller inte?

Hej fina ni!
Hoppas allt är bra med er! Jag tänkte bara kika in och uppdatera läget lite för er. Berätta hur det går för mig. Som ni vet så blev det inte alls mycket sömn för mig förra natten (natten till lördag). Det pga att det var jakt på kärl för att få dit en infart, och tillslut på åttonde försöket med hjälp av stickhjälp så fick vi dit en kanyl på foten. Ett ställe som inte är ett ställe någon brukar få röra, eftersom fötterna är lite av mitt "ingen rör det stället!". Det pga att dem är så himla öm och känsliga efter alla operationer och så.

Jag tror varje person på stickhjälp har sagt att dem tycker jag borde ha en långtids-pvk. Sen tror jag alla har ringt hit till avdelningen och sagt att dem tycker jag skulle behöva en sån, men att en läkare ifrån avdelningen måste skriva en remiss. Jag tror även de har skrivit det i journalen.
Det pga att då slipper vi det här med att kärlen ska spricka och sluta fungera hela tiden. För nu finns det i princip inga fler ställen att sticka på. Men då ville inte läkaren som jobbade igår skriva en remiss. Han tyckte inte det behövdes. Så vi hankade oss fram, fick fortfarande ta hjälp av stickhjälp och nu på morgonen slutade även den kanylen fungera.

Hon på stickhjälp igår hade inte lätt att hitta ett kärl att sticka i, men hon fick dit en. Men det var samma med henne, de första hon säger när hon ser mig är att hon tycker jag borde ha en långtids-pvk. Jag berättade läget om att läkaren här inte ville skriva en remiss, så då sa hon det att hon skulle försöka ringa och trycka på det till avdelningen och skriva i journalen att hon verkligen tyckte jag behövde en.
Samma sak med nattsköterskan. Hon var ju med när det var så svårt att hitta något kärl som ville sammarbeta med oss förra natten (natten till lördag), och man hörde på henne att hon nästan blev irriterad över att jag inte hade fått någon under dagen. Även fast hon inte sa det rätt ut och försökte visa god min.

Men idag ska jag i alla fall få en långtids-pvk. Läkaren gick med på det idag. Han insåg säkert att jag behövde det nu, eftersom vi inte kunde ge antibiotikan via dropp imorse pga att även denna infart hade slutat fungera som jag fick igår eftermiddag. Den gjorde så himla ont när hon (sköterskan) skulle skölja igenom den, så det gick bara inte. Därför fick jag tillslut ta den dosen i tabletter, även om dem helst vill ge den via blodet fortfarande. Men vad ska man göra? Bättre än ingen dos alls.
Så nu har dagen bestått av att vänta på att dem ska komma in och säga att dem har en tid för mig, så jag får komma och lägga en sån där långtids-pvk. Men hittills har dem inte gjort det, så jag hoppas dem kommer snart!

Gillar

Kommentarer

anapevuvo,
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin 500mg Buy Amoxicillin wfj.oian.elinhellgren.se.gkp.bl http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
mewkid.net/buy-amoxicillin/
oriekilno,
http://mewkid.net/buy-amoxicillin/ - Amoxicillin No Prescraption Amoxicillin gwm.ibiq.elinhellgren.se.qcn.vb http://mewkid.net/buy-amoxicillin/
mewkid.net/buy-amoxicillin/
IP: 82.99.3.229