Less-het till en ny nivå • Del.2

Igår fick jag hem ett brev från sjukhuset på Bollnäs och ett ifrån en specialistläkare på Kirurgmottagningen. Brevet från Bollnäs var en tid till sjukhuset där för en stötvågsbehandling på njurstenarna jag har. Först blev jag lite fundersam över varför jag ens hade fått en tid dit eftersom jag inte hade hört någonting om varför jag ska göra det, men efter att jag fick det förklarat av min reumatolog igår när han ringde så förstod jag. Men jag kände mig bara väldigt förvirrad innan det. Men sen fick jag ju också förklaringen i brevet som var från specialistläkaren på Kirurgmottagningen, bara att jag råka öppna brevet från Bollnäs först.

Just nu känns det lite som att jag inte har något annat val än att göra den här behandlingen. Det är värt ett försök i alla fall. Men jag känner mig långt ifrån taggad på det, eftersom det inte låter nå roligt. Men vad jag har hört så verkar det som att det inte ska göra ont i alla fall, för det är det jag är lite rädd för. Sen är jag lite rädd för att jag kommer råka ut för flera njurstensanfall efteråt, eftersom tanken är att njurstenarna ska bli till smågrus som jag sedan ska kissa ut. Det är lite min fasa, eftersom jag har haft njurstensanfall många gånger och det är INTE alls roligt. Det gör så fruktansvärt ont, så det hoppas jag att jag slipper uppleva igen.

Specialistläkaren på kirurgen misstänker att de kan ha någon koppling med alla min återkommande urinvägsinfektioner att göra, att det är därför den inte vill försvinna trots antibiotikakurerna jag tagit. Vad jag förstod när jag pratade med min reumatolog så kan det bli som att bakterierna sitter på stenarna och så länge dem är kvar så kommer inte infektionen försvinna. Därav att jag nu ska försöka bli av med stenarna genom den här stötvågsbehandlingen. Så jag hoppas verkligen det är det här som är "problemet" och att den här behandlingen ska hjälpa.
Sen ville även läkaren på kirurgen att jag skulle börja med antibiotika igen, men i låg dos (en tablett till kvällen) tills vidare. Så vi får se hur länge det blir. Men det är planen just nu på att försöka bli av med urinvägsinfektionen som jag nu har haft i ca 2 månader.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229