Många år sedan

Igår gjorde jag någonting som jag inte har gjort på väldigt många år, eller det är nog rättare sagt mer än 6 år sedan. Jag hade t.o.m. börjat accepterat att det är någonting jag inte heller kommer kunna göra igen. Men jag sydde! Det är något som var mitt största intresse förut under tiden jag gick i skolan och växte upp. Jag gick ju t.o.m. på Hantverksprogrammet med inriktning textil & design under gymnasietiden, och sydde så ofta jag kunde.

Visst var jag begränsad redan då med att sy pga mina fingrar och framförallt rygg och nacke, men det gick. Jag älskade det här med att designa, göra egna mönster och se hela processen från en idé till en färdig produkt. Se någonting jag faktiskt hade skapat och var stolt över. Men det fick jag sluta med. Något jag egentligen inte alls ville.

Sen vet jag inte om det var själva sömnaden i sig som lockade. Utan jag tror mer på att det är det här från att komma på en idé i huvudet till att faktiskt sedan sitta där med den färdiga produkten i handen som var grejen. Det var det som lockade. Sen gillade jag såklart att sy, annars skulle jag inte ha hållit på med det. Men lite lika är det ju faktiskt med ritandet jag håller på med nu också, bara att det blir att skapa på ett lite annat sätt.

Det här var i alla fall väldigt stort för mig. Just med tanke på vilken resa det har varit. Jag fick ju i princip ge upp mitt största intresse efter att olyckan kring ryggmärgsbedövningen hände där i slutet av år -14. Det var ju då allting förändrades. Men det var också då mitt intresse från att sy byttes ut till att rita. Då började ett nytt kapitel istället.

Men det var en lite konstig känsla igår just eftersom det var de här jag verkligen brann för förut. Och jag reflekterade inte över att jag faktiskt gjorde det igår förrän jag hade sytt halva första fållen. Jag tror inte jag la så stor vikt i det i början pga att jag inte trodde jag skulle göra det igen. Men där satt jag och faktist gjorde det igår. Den 3:e juni 2020. Det är ett datum att lägga på minne. KRAM!

Gillar

Kommentarer