Mardrömshelg + lite positivt

Hej fina ni!

Här kommer inlägget jag pratade om angående förra helgen som var en riktig mardröms-historia. Den var inte att leka med och som jag hoppas att jag aldrig kommer behöva uppleva igen. Sen hade jag en trevlig stund där på fredagkvällen och på lördag under dagen.

Min förra helg började bra. På fredagen började den med en riktigt mysig familjemiddag. Anna var redan här sedan efter hon slutade jobbet och kom sedan ner till mig efter det. Sen strax därefter kom mamma och pappa som hade köpt med sig MAX-mat, så vi åt mat tillsammans alla fyra. Mamma hade även bakat hemmagjorda semlor som jag tålde, och som vi alla fikade på till efterrätt. Det var riktigt mumsigt och mysigt! Mamma är så duktig på att baka.

Under lördagen hade jag besök av Alicia och henne son Lucas, samt Nathalie och Anna. De hade köpt med sig lunch så vi åt tillsammans. Det var trevligt. Väldigt roligt att dem kom förbi och hälsade på.

Kolla vilket fin teckning jag fick av Lucas som han hade ritat av mig. Så himla gulligt av honom. Finaste Lucas!

Sen däremot kring middagstid började helvetet kan man säga. Jag började få riktigt ont i foten som bara eskalerade. Det tog liksom aldrig slut. Det värsta var att vi inte fick stopp på det, utan det blev bara värre och värre och ingenting hjälpte. Det var allt från morfin i tablettform, till morfin direkt in i blodet osv. Det ville verkligen inte ge med sig.

Sen var det kring midnatt trodde vi att det började lätta, så jag skickade hem Anna kl.01:20. Men sen tog smärtan sig en omstart. Det eskalerade på nytt och Anna och pappa kom tillbaka till sjukhuset. De var kvar hela natten och stöttade mig. Efter flera försök med olika smärtstillande så höjde dem tillslut upp smärtstillande pumpen kl.03:00 till 14ml/h också fick jag 2 st oxynorm (snabbverkande morfintabletter). Det var sista försöket innan de eventuellt skulle börja diskutera en nervblockad. Men som tur var så somnade jag då äntligen till.

Däremot sov jag kanske max 1 timme totalt den natten, men det började äntligen lägga sig lite så jag började kunna slappna av. Det som var så extremt jobbigt var att jag hade sådant smärtgenombrott som höll i sig i ca 12 timmar. Så efter det var jag totalt slut kan jag lova. Då hade jag inte mycket energi kvar, så under söndagen blev det en hel del vila. Jag sov bara större delen av dagen och försökte återhämta mig.

Anna åkte hem vid kl.10 då på söndagen, medan pappa stannade kvar hos mig. Sen kom mamma på eftermiddagen och var hos mig under kvällen. Så sammanfattningsvis kan man säga att det var en riktig pers förra helgen. För innan det smärtgenombrottet hade jag smärtpumpen på betydligt lägre. Hoppas eran var bättre, KRAM!

Gillar

Kommentarer