Mattips! - Risnudlar med lax i ugn & grönsaker

Idag till middag så testade jag på att laga ett nytt recept. Jag har lagat något snarlika för längesen, men inte just det här. Jag sökte runt efter något jag kunde göra med risnudlar, för jag var sugen på något annat än ris till laxen jag skulle göra i ugnen. Jag letade efter någon dressing att blanda det med så det skulle få lite mer smak. Jag gjorde en liten egen variant av de recept jag kunde hitta och såhär blev det:

Ingredienser: (För en portion) - En portioner risnudlar - En laxfilé - En morot - En näve broccoli - En näve småtomater - Olja att steka i - Salt och citronpeppar

Dressing: (För en portion) - 1 tsk japansk soja - 1 tsk rapsolja - 1 tsk sambal oelek - 1 tsk lime/citronjuice - 1/2 msk nudelvatten - 1/2 krm vardera socker, ingefära, paprikapulver, curry, vitpeppar

Gör såhär:

  • Sätt igång ugnen på 175°C.
  • Lägg laxfilén i en ugnsform. Salta och peppra uppe på. Dela sedan små tomater på mitten och lägg ner i samma ugnsform. Sen in i ugnen i ca 15-20 min tills laxen är färdig.
  • Undertiden laxen är i ugnen, blanda ihop ingredienserna till dressingen.
  • Skala sedan moroten och skär i tunna strimlor, förslagsvis med potatisskalare.
  • Stek först broccolin i stekpannan tills den börjat mjukna lite, ha sedan i morotsstrimlorna. Stek tills allt mjuknat och fått lite färg.
  • Koka nudlarna i ett par minuter och häll av vattnet (häll lite i dressingen).
  • Blanda sedan nudlarna, den stekta moroten och broccolin samt dressingen tillsammans i en bunke.
  • Lägg sedan upp laxen och småtomaterna på en tallrik tillsammans med risnudelsblandningen.

Smaklig måltid! Hoppas ni tycker det var lite gott som jag tyckte att det var!

Tips!

  • För att få receptet glutenfritt använde jag glutenfri soja.
  • Nästa gång kommer jag göra dubbel sats av dressingen, för jag lagade två portioner av receptet men glömde göra dubbel sats av dressingen.
  • Sen använde jag mindre sambal oelek än vad det står i receptet, för jag gillar inte så stark mat.
  • Ha i mer salt, men smaka av först så det inte blir för mycket!
 

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229