Mattjakt efter olycka

Igår var jag bl.a. till Ikea för att kolla efter en ny matta till vardagsrumsdelen, för med den jag hade hände det en liten olycka med. Jag hade sett en på internet som jag var intresserad av men jag visste ju ändå inte hur den såg ut i verkligheten. Saken är den att den får inte vara för mjuk, för då kommer den bara vika sig när jag kör över mer rullstolen. Men den jag hade sett verkade riktigt bra. Stadig och bra, så den blev det. Jag blev i alla fall riktigt nöjd med resultatet.

Grejen var den att den andra som jag hade, en fin rund puderrosa matta som jag hade vid soffan i "vardagsrummet" blev förstörd pga Harry i torsdags. Han hade råkat trampa i bajs i kattlådan som sedan hade fastnat på tassarna, och därefter gick han omkring på mattan med dem. Riktigt mysigt måste jag säga. Det var bara tur att vi upptäckte det fort så han inte hann gå omkring på fler ställen. Men det som då hände var att hela mattan fick en bajslukt på sig. Det fastnade som tur var inte bajs någonstans men lukten var inte så "bara" den heller, och jag visste inte hur jag skulle lyckas få bort den. Eftersom den sen lätt kan börja lukta igen pga att jag har golvvärme. Men jag började i alla fall med att hänga ut den för lite vädring, undertiden jag funderade på vad jag skulle göra med den. Det slutade i alla fall med att jag bestämde mig för att köpa en ny, för det är ingen idé att lämna den på kemtvätt för de skulle i alla fall kosta ungefär lika mycket som att köpa en helt ny matta. Och det var så det blev.

Nu hoppas jag bara att han inte gör om det, för han har alla förutsättningarna för det i alla fall. För jag har även köpt en större kattlåda så han lättare ska få plats. För den andra var kanske i minsta lagret, trots att han är så pass liten som han är.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229