Mer än 3 år sedan sist

I måndags gjorde jag en grej som jag inte har gjort på bra många år. Det var en jättestor grej för mig i alla fall, och jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det är sant. Jag GÅTRÄNADE för första gången på över säkert 3 år. Nu gick jag inte helt själv, utan det var med hjälp av gåbord och med pappa på ena sidan och min assistent på andra. Men ändå, bara det att gå lite smått med min tyngd på mina egna ben. Den känslan var obeskrivlig.
Sen är det ju balansen och stabiliteten i bålen som är långt ifrån den bästa, men musklerna och orken i benen är i alla fall bättre. Så min träning under hösten har nog gjort lite susen ändå tillsammans med medicinen för hypofysen. För den tror jag säkert också har varit bidragande till att jag kanske har kunnat bygga muskler bättre. Sen balansen och stabiliteten i bålen, den vet jag inte riktigt hur det kommer bli med. Men det visar sig.

När jag gåtränade så gick jag kanske ca 20-25 meter. Jag har verkligen försökt tränat hemma så mycket som kroppen har tillåtit under dem senaste månaderna, i min takt såklart men jag har känt att jag sakta har blivit starkare. Det har både varit motiverande och väldigt roligt, speciellt när man känner att det händer någonting.
Sen gåtränade jag en gång i onsdags också, samt en gång idag. Så tre gånger har jag gjort det den här veckan och det har faktiskt gått bra. Bäst gick det idag, men idag gick jag med mina gamla inneskor/sandaler på fötterna också. Jag hade dem mycket förut, för dem var uppbyggda och gjorda efter mina fötter.
Det gjorde att jag kunde sträcka lite bättre på mig och få en bättre gång/hållning, för det är svårt att gå med ett par stelopererad fötter. Sen tror jag att jag verkligen skulle behöva uppdatera dem här lite, men det gick i alla fall bättre än när jag inte hade några skor alls.

Efter att jag gick i onsdags så tog jag ett litet längre uppehåll innan jag gick igen, eftersom jag fick så himla ont i huvudet efteråt, och det hade jag i ca tre dygn efteråt. Jag misstänkte att jag kanske hade spänt mig på något sätt och att det triggade igång huvudvärken.
Men sen hade jag även börjat med den nya medicinen för huden i samma veva så jag visste inte riktigt vad som berodde på vad. Nu i efterhand tror jag det berodde mer på medicinen, men det visste jag inte då. Vilket som så känns det lite bättre nu igen, så vi får se hur det känns imorgon. Hittills idag har jag inte fått lika ont i huvudet i alla fall, så det är skönt!

Det känns i alla fall väldigt roligt. Roligt att få damma av det gamla gåbordet och få känna en förändring mot någonting nytt.
Sen försöker jag att inte ha för höga förhoppningar mot någonting eftersom jag inte vet hur det kommer utvecklas med allt. Det får gå som det går, men det är i alla fall ett steg åt rätt riktning. Ett litet steg som är ett stort steg för mig.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229