Min långfredag & påskafton

Här kommer en liten sammanfattning över mina två heldagar i Umeå då vi hade saker för oss att göra. På skärtorsdagen så var ju jag och Agnes bara i Annas lägenhet och tog det lugnt och återhämtade oss efter bilfärden dit dagen innan. Anna hade ju praktik den dagen så det passade väldigt bra att vi kunde göra det undertiden. Sen när hon hade kommit hem så åkte vi in till stan och gick ut och åt mat. Vi var på en Kinarestaurang, så det var gott och skönt att komma ut lite!

Sen på långfredagen blev det en heldag på Avion. Det är ett relativt nyöppnat köpcentrum i Umeå som sitter ihop med Ikea som också är nyöppnat där. De kanske bara har funnits där i ca ett år. Det var i alla fall roligt och mysigt att bara gå runt där och kika i butikerna, också åt vi lunch där. Det fanns väldigt mycket butiker och många som vi inte har här i Gävle, så det var roligt. Sen åt vi på ett riktigt gott ställe som heter Vezzo. Där kunde man välja mellan pasta, pizza eller sallader. Jag åt spaghetti och köttfärssås. Den var väldigt god, så det kan jag rekommendera. De hade även väldigt bra för allergiker där med, så det var positivt.
Efter det handlade vi lite innan vi åkte hem tillbaka till lägenheten. Sen tog vi det lite lugnt och tittade på lite serie, var ut och gick däromkring i området för att få lite luft och sen gjorde vi middag. Den kvällen blev det tacos. Där måste jag verkligen rekommendera er ett nytt glutenfritt tortillabröd som har kommit från Santa Maria. Dem var riktigt goda.

Under påskafton (lördag) tog vi det först lugnt med frukost och gjorde oss i ordning medan Anna passade på att åka med insamling och källsortering när vi hade bilen, sen handlade hon även liten till kvällen. Sen när hon kom tillbaka så åkte vi till stan. Där åt vi lunch också gick vi i butikerna där och kollade. Både i butikerna runtomkring och på Utopia (ett köpcentrum). Det var också roligt, men vädret var inte så roligt.
Egentligen så har vädret skiftat väldigt under hela tiden vi var i Umeå, för det kunde verkligen vara från timme till timme. Men under fredagen eller lördagen var det verkligen riktigt råkallt också skiftade hela tiden mellan att snöa och inte snöa.

Därav att kroppen inte har varit den bästa heller. Sen på påskaftonskvällen så fick vi en klasskompis till Anna på besök som åt middag ihop med oss. Hon var också kvar i Umeå och åkte inte hem till släkt och familj över påsken. Så det blev en liten annan påsk och påskfirande i år, men det gjorde inte mig någonting. Det blev inte heller så mycket till påskmiddag, utan vi grillade istället kycklingspett och grönsaker med egna potatisklyftor i ugnen. Och sen till efterrätt så hade vi gjort en kladdkaka och glass. Det var i alla fall trevligt, för jag tycker vi hade det jättebra i Umeå. Och det är definitivt en resa jag kommer göra om.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229