Min måndag - reumatologen

Just nu ligger jag äntligen i sängen och får vila lite efter att ha varit på sjukhuset, handlar mat och fått i mig lite mellis. Jag har ju som tur är hunnit med en hel del idag som nu är gjort, men jag känner mig inte så pigg idag.

Jag har ont i kroppen och har jätteont i huvudet. Det har jag haft sen igår vid middagen, men det vill inte gå över och jag vet inte vad jag ska göra. Och just därför är det jätteskönt att få vila lite nu.

På förmiddagen var jag till min reumatolog. Jag fick tiden i fredags för sköterskan ringde och sa att han hade en ledig tid då. Alltså idag, så då tog jag självklart den tiden. Jag var dit för att få en kortisonspruta i armbågen, men det blev även ett läkarbesök kan man säga och vi pratade bl.a. om min behandling. Nu är det bestämt att jag ska få börja med den nya bromsmedicinen Cosentyx på fredag. Det ska bli skönt att äntligen få komma igång med någonting samtidigt som jag är lite rädd eller nervös. Eftersom jag aldrig vet hur jag kommer reagera på den.

Vi pratade även en hel del om min mage eftersom den verkligen har blivit/varit trasslig och inte alls som förut efter att jag slutade med Otezlan. Det började ungefär 2 veckor efter att jag slutade med den. Det är den enda förändringen jag har gjort, så vi pratade en del om det och om det kan ha något att göra med min reumatiska sjukdom. Jag ska i alla fall ta lite prover igen och testa med ett till pulver för magen så får vi se om det kanske kan hjälpa något så det blir lite bättre.

Sen såg jag idag att de började annonsera om influensavaccinet och att det är bra att ta det om man t.ex. har en kronisk sjukdom, som jag och troligen några av er med har. Kom ihåg det, att ta influensavaccinet om ni har det så ni inte blir jättedåliga sen ifall ni råkar bli sjuk. Jag ska ta den sen när startperioden är förbi.

Besöket hos min reumatolog gick i alla fall bra. Han kollade på mitt knä med eftersom jag har haft väldigt ont i det den senaste veckan. Han tyckte det var lite svullet men vi ska avvakta lite till innan jag kanske eventuellt behöver få en spruta i det med. Armbågen var i alla fall riktigt svullen idag. Alldeles varm och svullen. Mina inflammationer har verkligen blivit tydligare sen jag slutade med bromsmedicinen, så nog gjorde den något men inte tillräckligt.

Sen skulle jag ha varit och tränat hos min fysioterapeut med idag efter lunchen. Men då hade jag sådan tur att hon gick förbi när vi satt och åt lunch utanför hissarna (på samma våning där reumatologen ligger blad sofforna i hisshallen). Det var bara tur att vi möttes där, för vi pratade lite om hur det var och då kom vi överrens om att det nog var bäst att jag inte tränar hos henne något idag. Så då kunde vi åka på en gång efter vi ätit klart än att sitta och vänta i över en timme, som vi annars skulle ha gjort. Så det var skönt.

Så när vi hade ätit klart gick vi och beställde och tog ut medicin på Apotekets tills på torsdag och därefter åkte vi och handlade mat och därefter hem. Så har min dag hittills sett ut, fullt upp helt enkelt. Sen gick självklart min manuella rullstol (Pantheran) sönder på det, så morgondagens projekt blir att fixa den och åka till Hjälpmedelscentralen. Den går inte att vika ihop och sen är det sprickor i däcken så dem måste bytas.

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229