Min onsdag - Sjukhusbesök x2

Hej fina ni!

Hoppas ni har haft en bra onsdag och start på denna vecka. Igår blev det en rätt tuff dag för mig. Jag vet inte riktigt varför, men jag hade bara en allmänt jobbigt dag. Mycket värk i kroppen, trött och sen var det fullt med saker jag skulle göra. Orken kändes som att den bara inte fanns där riktigt, men jag tog mig igenom dagen ändå och det gick ändå bra med tanke på allt jag gjorde.
Igår var jag bl.a. både till sjukhuset och sen till köpis för att hämta mina glasögon som äntligen var klara. Så det var skönt, för dem har jag väntat på. Sen var jag även ute efter en ny vinterjacka, så jag försökte kolla efter det. Men det var så himla utplockat så jag hittade ingen som föll mig i smaken.

Idag har det också varit rätt full rulle direkt från morgon. Jag brukar sätta en gräns att jag tidigast brukar boka in saker från kl.10 på förmiddagen, just för att vara på säkra sidan att jag hinner och kommer igång på morgonen utan att det ska bli alltför stressigt. Det eftersom jag aldrig riktigt vet hur jag mår direkt på morgonen.
Men idag hade jag en sjukhustid redan halv 9 som jag dessutom kom på tidigt imorse, så det var lite tufft. Nu hade jag tur att jag vaknade rätt tidigt idag och kunde väcka mig till liv lite innan Sara kom kl.08 men det blir ändå en stress att hinna med allt och komma igång.

Sen skulle vi såklart ha allt emot oss också på vägen in till stan. Vi hamnade först bakom flera väldigt sega bilar, och sen var det fullt precis överallt på sjukhusparkeringarna, så vi fick ställa oss allra längst bort på den största av dem. Trots att vi skyndade oss allt vad vi kunde så kom vi 5 min sent.
Jag har någon grej att jag hatar att komma försent. Jag är hellre 10-15 min tidig och sitter och väntar än att jag kommer försent, men idag gick det inte att undvika.
Om vi inte hade haft en sölande trafik och brist på att hitta en ledig parkering så hade vi kommit bra i tid, men så var tyvärr inte fallet idag. Det är inte ofta, men ibland händer det "dem" också ibland. Men inte är det roligt.

Vilket som så gick det bra på sjukhuset idag. Jag var först på fotvård och sen hade jag tid till fysioterapeuten för lite träning. Sen gick vi även förbi reumatologen emellan besöken och pratade med en sköterska där.
Jag mår inte bra i kroppen och känner att vi verkligen måste komma igång med någon bromsmedicin nu. Sen har jag inte blivit helt bra i axlarna. Jag har fortfarande väldig ont i dem, så idag kollade fysioterapeuten på dem. Det verkar som att bl.a. AC-leden (nyckelbensfästet) är inflammerat som också sitter i närheten av leden. Sen är det några fler leder med som inte heller är bra.
När jag var förbi reumatologen så kom jag och sköterskan överens om att hon skulle prata med min reumatolog, också skulle hon återkomma. Hon ringde mig strax efter att jag hade kommit hem från sjukhuset, för då hade hon pratat med min reumatolog som sa att han ville träffa mig. Så jag ska få komma på ett läkarbesök till honom i slutet av nästa vecka.

Det känns länge tills dess, men ibland finns det helt enkelt inte någon tidig tid, även fast jag ofta har haft turen att få tider ganska snabbt när det har behövt. Vilket jag är väldigt tacksam över. Men den här gången får jag vänta lite. Jag hoppas bara det inte kommer bli alltför jobbigt, och sen att tiden får gå fort.

Sen vet jag inte vad som har hänt med min högra fot. Det är någonting på utsidan, ungefär på kanten kan man säga som gör så himla ont vid belastning. Det är knappt jag har kunnat stödja på foten, och så har det varit speciellt från igår. Men jag har även haft mer ont i foten under helgen. Sen är jag också alldeles ilröd på utsidan/precis under vid kanten av foten samt att jag har fått som en blånad över en liten del på fotryggen (motsvarande ställe där det gör så ont under vid belastning, fast på ovansidan).
Men vi kan inte heller se någonting konstigt på huden. Så nu ska jag ta det lite försiktigt med belastning och avvakta och se hur det utvecklar sig så får vi se. Jag hoppas det vänder till det bättre, och att det bara är något tillfälligt!

Gillar

Kommentarer